Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Cziffra Fesztivál Közvetítés - Június 9., 19:30 - A Cziffra Fesztivál Tehetség-díjainak átadója!

Közvetítés – Június 9., 19:30 – A Cziffra Fesztivál Tehetség-díjainak átadója!

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kezdeményezésére 2017 óta minden évben átadják a Cziffra György Fesztivál díjait azzal a céllal, hogy támogassák a pályájuk elején álló tehetségeket, valamint elismerjék a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket mind erkölcsileg, mind pedig anyagi hozzájárulással. A 2021-es jubileumi év díjazottjait egy élőben közvetített koncert keretében ismerhetjük meg június 9-én 19:30-tól.

- hirdetés -

A Cziffra György Fesztivál Tehetség-díja évente 2 zeneművésznek ítélhető oda, 32 éves korig, kimagasló egyéni teljesítményért. A díj személyenként bruttó 1.000.000 Ft pénzjutalommal és a Cziffra György Fesztivál emlékplakettjével jár.

- hirdetés -

„Nagy öröm, hogy támogatóink segítségével ebben a jubileumi évben is sikerül továbbvinnünk az olyan jövőbe mutató programjainkat, mint a Cziffra Fesztivál díjai, amellyel az elmúlt években több mint 10 millió forinttal tudtuk támogatni a pályájuk elején álló fiatal művészeket, valamint elismerni a legnagyobb kulturális értékeket felmutató életműveket. Pontosan tudom, milyen nehéz elindulni a pályán egy fiatal művésznek, büszke vagyok rá, hogy a fesztivál díjaival a legtehetségesebbek indulását segíteni tudjuk. Fontos, hogy az erkölcsi elismerés és az anyagi támogatás mellett igyekszünk tehetségdíjasainknak koncertlehetőségeket is biztosítani, így a Cziffra György-emlékévben is számos korábbi díjazottunk szerepel a programban” – szögezte le Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapító-művészeti vezetője.

A díjak rangját a hitelességre törekvés mellett azon díjazottak személye emeli még magasabbra, akik az elmúlt években elnyerték. Tehetség-díjban részesültek: Ránki Fülöp zongoraművész, Kállai Ernő hegedűművész, Devich Gergely gordonkaművész, Horti Lilla operaénekes, Szabó Marcell zongoraművész, Pusker Júlia hegedűművész, Pálfalvi Tamás trombitaművész, Kovács Gergely zongoraművész.

A gálakoncert keretében a díjazottak mellett Balázs János játszik: Liszt-, Vecsey-Cziffra-Balázs-, Strauss-Cziffra-Balázs-, Ponce-Balázs-, Puccini-Balázs-, Brahms-Cziffra-Balázs- és Rossini-Cziffra-Balázs-kompozíciók hangzanak el.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.