Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Altalena Közvetítés – Július 11., 19:00 – Fiatal művészekkel folytatódnak az Altalena-estek

Közvetítés – Július 11., 19:00 – Fiatal művészekkel folytatódnak az Altalena-estek

Az Altalena-estek következő előadóit rendhagyó módon a Koppenhágai Királyi Akadémiáról hallhatjuk július 11-én. A koncertet a Papageno élőben közvetíti.

- hirdetés -

A spanyol-svéd származású nagybőgőművész, Astor Cortabarria nyolcévesen kezdett el hangszerén játszani. Művészcsaládban született, édesapja fuvolaművész, édesanyja pedig festőművész. 2018-ban felvételt nyert a Dán Királyi Zeneakadémiára, ahol jelenleg is Michal Stadnicki keze alatt tanul. Az elmúlt években több zenekarral játszott együtt, köztük a The European Union Youth Orchestrában, az Athelas Sinfoniettában és a Danish Radio Symphony Orchestrában. 2020-ban második helyezést ért el a neves Danish Strings versenyen. Koncertjein szólistaként és kamarazenészként a DR Orchestra Festivalon, a koppenhágai Nyári Fesztiválon és a Tivoli Summer Season keretein belül lépett fel.

- hirdetés -

Tanaka Kendzsi zongoraművész félig magyar, félig japán származású. A szegedi Vántus István Zenei Középiskolában Dr. Lucz Ilona növendékeként tanult 2009 és 2013 között. Ezután a londoni Királyi Zeneakadémián végzett 2017-ben, Joanna MacGregor irányítása alatt. Mesterdiplomáját Niklas Sivelövnél szerezte meg a koppenhágai Dán Királyi Zeneakadémián.

Astor Cortabarria és Tanaka Kendzsi from Papageno on Vimeo.

Kendzsi számos nemzetközi díjat nyert előadásaival, többek között: második díj a VIII. Nemzetközi Stasys Vainiunas zongoraversenyen, harmadik díj és zenekari különdíj a VII. Nemzetközi Bartók Béla zongoraversenyen, első díj és egy magyar darab legjobb interpretációja a 18. Országos Zongoraversenyen Békescsabán, és második díj a 32. Valsesia Musica Nemzetközi Versenyen. Kiemelkedően szereti Bartók, Brahms és Bach zenéjét játszani, de szeret kísérletezni kortárs- és jazz zenével is.

Az Altalena-est műsora:

 

Bach-Busoni: Chaconne
Francois Rabbath: Iberique Peninssulaire
Teppo Hauta Aho: Kadenza
Chopin: Etűdök op. 25/7 & op. 10/5
A. Míšek:  Bőgőszonáta op. 7

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!