Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Backstage Megjelent a Papageno magazin novemberi száma

Megjelent a Papageno magazin novemberi száma

Megjelent a Papageno magazin novemberi száma. A címlapon Borgula András, a Gólem Színház művészeti vezetője. Legfrissebb kiadványunk mellé Ellinger Edina bábszínész Az „itt és most” varázsa című személyes írását ajánljuk.

- hirdetés -

A színház az „itt és most” varázsa, kell hozzá a néző és a művész egy térben, egy időben. A közös élmény, ahogy a közönség együtt lélegzik az előadással, pótolhatatlan. A koronavírus határozza most meg a mindennapjainkat, de fontosnak tartom, hogy a gyerekek kulturális fejlődése folyamatos maradhasson, és továbbra is legyenek közösségi színházi élményeik.

- hirdetés -

Mi, felnőttek napi szinten küzdünk a vírus okozta megváltozott élethelyzetekkel, amiből a mentális egészségünk érdekében jólesik kiszakadni egy színházi vagy koncertélmény idejére. A kulturális intézmények mindent megtesznek azért, hogy a nézők egészségügyileg biztonságban legyenek a programok során.

Mi a Budapest Bábszínházban a Rügyek és gyökerek csecsemőelőadás bemutatójára készülünk, amely újrahasznosított elemekből álló, mű anyagszegény díszlettel dolgozik. Cél, hogy az előadás a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyja maga után.

A bábműfajnál maradva szeretném felhívni a figyelmet egy felnőtteknek szóló bábelőadásra. A Színház- és Filmművészeti Egyetem most negyedéves bábszínész osztálya a Radnóti Teslában játssza október 22-én az Anima című produkcióját. Az előadás során a báb és a mozgatója közötti intim kapcsolatot feszegeti a tizenkét figyelemre méltó növendék.

Személyes kedvencem és minden évben nagyon várom a Szépművészeti Múzeumban ősszel megrendezésre kerülő Textúra előadássorozatot. Az összművészeti program célja, hogy a képzőművészeti alkotások irodalmi/színházi parafrázisai újra ráirányítsák a figyelmet a klasszikus művekre, hangsúlyozva fontosságukat, és megmutatva, milyen új jelentést hordoznak a 21. század hazai közönsége számára. Az idei Textúra jeleneteit Székely Kriszta rendezi.

Koncertélményként számomra kihagyhatatlan az In memoriam Kocsis Zoltán koncert a Müpában. Kocsis Zoltánnal és a Nemzeti Filharmonikusokkal a Budapest Bábszínház társulata éveken keresztül dolgozott együtt karácsonykor. Megtiszteltetés és felemelő élmény volt a Diótörő előadásunkat az általa vezényelt Filharmonikusokkal együtt játszani. Szép élményt ígér a közös emlékezés az egyik legkiválóbb zongoraművész-karmesterre.

A megszokott terjesztési pontok mellett a Papageno magazint keresd a Libri országos hálózatának 57 üzletében!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!