Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Backstage Hosszú idő után ismét megjelent a Papageno magazin

Hosszú idő után ismét megjelent a Papageno magazin

Hosszú idő után először jelent meg a Papageno magazin. A címlapon: Riccardo Chailly. Májusi lapszámunk több szempontból is rendhagyó. Egyrészt, mert idén ez az első nyomtatott Papageno-kiadványunk. Másrészt, mert lapzártánk időpontjában – akárcsak az elmúlt több mint egy évben – még mindig nagyon sok a kérdés a következő hónapok programkínálatát illetően. Helyszínek rovatunkat magazinos anyagokra cseréltük fel. A szokásosnál jóval több interjúval, könyvajánlóval, és látványosabb képanyaggal találkozhatnak olvasóink a következő 48 oldalon. A frissen megjelent magazin újdonságairól és témáiról Rajkó Anna főszerkesztő írt.

- hirdetés -

„Kiemelten foglalkozunk az idén májusban debütáló Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetekkel, amelyet ingyenesen elérhető online platformokon rendez meg a Müpa. Vaszilij Petrenko, John Eliot Gardiner, René Jacobs és Riccardo Chailly Európa neves hangversenytermeiből köszöntik a magyar közönséget. A Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett, a Pécsi Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes premierre készül, és az újraalakult Kelemen Kvartettel is ezen az összművészeti eseménysorozaton találkozhatunk először.

- hirdetés -

A hónap másik kiemelt eseménye az OFF-Biennále. A kurátori csapat tagjával, Erőss Nikolettel többek között az OFF produkciós műhellyé alakulásáról,  az idei kerettémáról (Levegőt!), és az Európa legmeghatározóbb képzőművészeti eseményének számító Documentára való meghívásról is beszélgettünk.

Gardenö Klaudia rendezőt és Komán Attila dramaturgot a Trafó járványhelyzetre reflektáló sétaszínházi előadásáról kérdeztük, a Szatyor Bár és a Púder stílusát kialakító Babos-Bertalan Zsilit pedig a Bethesda Gyermekkórház gyermekkönyv gerincekké alakuló betonkerítéséről.

Jeles András A rossz árnyék című filmjének főszerepét játszó Gerlóczy Zsigmondot szóló zongoraestje kapcsán kerestük meg, a néhány hónap alatt három kiadást megért Szív utca szerzője, Gurubi Ágnes felelős szerkesztőnk pedig most készülő regényének egy részletével lepi meg olvasóinkat.

Az interjúk teljes szövege a Papageno.hu-n olvasható – ahogyan itt találhatóak meg azok a hírek is, amelyek már nem fértek be a nyomtatott magazinba.”

A budapesti terjesztési pontok mellett a Papageno magazint keresd a Libri országos hálózatának 58 üzletében!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!