Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Backstage Az újraéledő fesztiválok nyara – megjelent a Papageno magazin július-augusztusi száma

Az újraéledő fesztiválok nyara – megjelent a Papageno magazin július-augusztusi száma

Megjelent a Papageno magazin július-augusztusi száma. A címlapon a pannonhalmai Arcus Temporum Kortárs Művészeti Fesztivál.

- hirdetés -

A XVII. Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivál az emlékezet mélyen emberi tapasztalatára figyel, középpontba állítva Liszt Ferenc és Dukay Barnabás munkásságát. Liszt olyan művei szólalnak meg augusztus 27-29. között a Pannonhalmi Főapátság különleges tereiben, amelyek által a fesztivál elsősorban a modern, újító oldaláról szeretné megismertetni a közönséggel a klasszikus zeneszerzőt, és amelyek méltón illeszkednek Pannonhalma és a Dukay-életmű egységéhez.

- hirdetés -

„Liszt Ferenc és Dukay Barnabás művészete áldás szívünknek. Zenéjük hallatán lelkünk szelíd derűben békességet lel.” – írja a fesztivál köszöntőjében Klukon Edit zongoraművész, aki férjével, Ránki Dezsővel együtt az idei fesztivál zenei művészeti vezetője.

A Papageno július-augusztusi számának előszavában a 30. jubileumát ünneplő Művészetek Völgye stábja kalauzolja az olvasót a magazinban szereplő több mint száz nyári program között:

„A Művészetek Völgye 2020-ban a járványhelyzet miatt elmaradt, így a stáb, a fellépők és a látogatók is két éve készülnek a közös ünneplésre. Idén július 23. és augusztus 1. között 30. alkalommal nyitja meg kapuit az összművészeti fesztivál.

Nem csak a programok, a fesztivált szervező csapat is igen sokszínű. Mivel a nyár számukra főként a saját esemény szervezéséről szól, így azon belül ajánlották egy-egy kedvencüket.

Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál igazgatója a komolyzene és az opera szerelmese, így leginkább ezekben a műfajokban keresi az újratöltődést. Nagyon hiányoztak neki a hangversenyek és az előadások, az Óbudai Danubia Zenekar Best of Haydn koncertjét és az Operaház előadását, Donizetti vígoperáját várja izgatottan – utóbbi kamionon érkezik a Művészetek Völgyébe.

Ernhaft Attila ügyvezető színházi ember, nyáron is színházi előadásokkal szeretné pótolni az elmaradt szezont. Az első sorban ül majd a Csiby Gergely rendezte A tehetséges Mr. Ripley ősbemutatóján, de Rúzsa Magdi koncertjét sem hagyná ki sosem.

Petneházy Flóra programszervező a különleges zenei csemegéket kedveli. A The Hybrid Drummer Trio az elektronikus klubzene műfajait élőben, hangszeresen szólaltatja meg – Flórának az ilyen újszerű hangzásokat adó koncertek hiányoztak nagyon.

Tóth Tünde feladata a csapatban az online marketing, a social média és az önkéntes szervezés, igazi közösségi ember, alig várja, hogy önfeledten táncoljon a régi ismerősökkel az Erik Sumo-koncerten, a Besh o droMon vagy a Žagaron.

Lovas Bori programszervező szintén színházrajongó, az Ördögkatlan Produkció Mulatság című darabjára készül Szikszai Rémusszal, Mucsi Zoltánnal és Scherer Péterrel, de az Operaház előadásán is biztosan ott lesz.

Siska Petra programszervező igazi nyári tombolásra vágyik, a Kies pofátlan rock és a Konyha eklektikus popkoncertjét már bekarikázta a Völgy programfüzetében.”

A budapesti terjesztési pontok mellett a Papageno magazin július-augusztusi száma elérhető a Libri országos hálózatának 58 üzletében!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!