Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Backstage Megjelent a Papageno magazin júniusi száma

Megjelent a Papageno magazin júniusi száma

Megjelent a Papageno magazin júniusi száma. A címlapon Herboly Domonkos, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója. Az előszóban Koren Zsolt, az Iparművészeti Múzeum kommunikációs vezetőjének gondolatait olvashatjátok.

- hirdetés -

„A június elhozza a sötét hónapok után az újjáéledést, a nagy, közös kivonulást a magunkra zárt házakból, s a maszkok arctalan masszájából. A hónap, amikor újra ellephetjük a partokat, tereket, összegyűlünk moziban, koncerten, lezárul a tárlatzárlat.

- hirdetés -

A szecesszió is kivonulást jelentett, persze teljesen másfélét. Elszakadást a kánontól, egy zűrös, zavaros kánontól, s az új irányzat, az Art Nouveau újragondolta kapcsolatunkat az anyatermészettel is. Lágyabb, organikus, hullámzó ívek és formák a tárgykultúrában, építészetben egyaránt, és megannyi bűvös név, hívószó: Tiffany, Gaudí, Mucha, Zsolnay vagy Lechner.

Az Iparművészeti Múzeum számára a június különleges napokat tartogat minden évben. A Múzeumok Éjszakája lüktetése mellett A szecesszió világnapja ad lehetőséget arra, hogy megmutassuk az egykori különcök zsenijét és mindazt a kincset, amit őrzünk tőlük. Az sem lehet véletlen, hogy idén éppen az állatmotívumokra irányul a világnap fókusza, azokra a kiismerhetetlen, de lenyűgöző élőlényekre, akik bármikor megihletnek és elbűvölnek minket.

A Papageno magazin térképes lelőhelyeiért kattints ide. 

Kurátoraink izgalommal válogatják tehát a szecesszió korában megörökített halakat, majmokat, kígyókat, pillangókat, pávákat, medúzákat, sasokat és őzeket gyűjteményünk bútorain, kerámiáin vagy kárpitjain.


E műtárgyak képével és történetével, a szecesszió szép példájával és emlékével vonulunk ki júniusban Budapest több pontjára, A mi szecessziónk című állandó kiállítással pedig a Városligeti fasorba, Ráth György egykori villájába várjuk a közönséget.

Tartsanak velünk és élvezzék a szépet, újra szabadon!”

A budapesti terjesztési pontok mellett a Papageno magazint keresd a Libri országos hálózatának 58 üzletében!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.