Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda 2017. január 27.

2017. január 27.

A szerelemről és más démonokról – BEMUTATÓ

- hirdetés -

Gabriel García Márquez mágikus realista műveit szinte lehetetlen színre vinni. A Glyndebourne Operafesztivál felkérésére írt Eötvös Péter-operának azonban sikerül. A 18. századi kolumbiai legenda vallási intoleranciáról, démoni megszállottságról, tiltott szerelemről szól. Főhőse egy márkilány, Sierva Maria, aki csodásan túlélte születését, akit a szenteknek ajánlottak szülei, akinek a haja születése óta nő, és akit megharap egy veszett kutya. Ez indítja az események halálos ördögűzésbe torkolló láncolatát. Hamvai Kornél angol, joruba, latin és spanyol nyelvű librettója a zeneszerző számára lehetővé tette, hogy csak a zenére koncentráljon, és arra, hogy az énekesek megmutathassák hangjuk szépségét. Az előadás rendezője egy itthon is ismert világsztár, Silviu Purcărete, akinek állandó tervezője, Helmut Stürmer gondoskodik az izgalmas, tobzódó színházi látványról.

- hirdetés -

Mikor: 19:00

Hol: Operaház

Mennyi: 2000-25000 Ft

Bővebben

Minden, amit az opera keletkezéséről, az angliai és a budapesti változat különbségeiről, az Andrássy úti próbákról tudni kell – első kézből, magától Eötvös Pétertől

A párnaember

Egy történet a szeretetről és annak hiányáról. A körülöttünk lévő bizonytalanságról és a bennünk lévő bizonytalanságról, ami miatt történetekbe kapaszkodunk. Figyelem, az előadás után közönségtalálkozó!

Mikor: 19:00

Hol: Radnóti Színház

Mennyi: 1900-3900 Ft

Bővebben

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.