Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. április 17-23.

Programajánló – 2017. április 17-23.

április 17. – Téli rege

Shakespeare és az idő. A Téli rege egyszerre filozofikus és az emberi psziché mélységeit is feltáró nagyformátumú mű, arról szól, hogy minden pillanat számít az életben, és ha valami elmúlik, akkor az kegyetlenül a múlté, mert visszahozhatatlan.

Játsszon, hogy ott lehessen az előadáson!

- hirdetés -

mikor: 19.00; hol: Radnóti Színház; mennyi: 1000-3900 Ft; további információ

április 18. – Indul a Budapest Art Week

- hirdetés -

Személyes találkozások művészekkel, megannyi laza tárlatvezetés kiállításokon, titkok felfedése galériákban és múzeumokban, közösségi élmény a kortárs képzőművészeti terekben. Hat nap művészet, amelynek csúcsa a záróprogram, a Nyitott Műtermek Délutánja. Bejárás a Rakpart, a volt Május 1. Ruhagyár, a PP Center és a Nagytétényi út műtermeibe.

A hatnapos rendezvény keretében több mint hatvan helyszínen (a város vezető múzeumaiban, galériáiban és egyéb kiállítótereiben) közel száz kiállítás és hozzájuk kapcsolódó program (tárlatvezetés, előadás, beszélgetés, múzeumpedagógia) látogatható – mindez egyetlen belépővel. – A Budapest Art Week valódi iránytű a képzőművészethez!

mikor: április 18-23.; mennyi: teljes hétre érvényes karszalag – 4000 Ft (teljes árú)/3000 Ft (diák)/10000 Ft (családi jegy), ingyenes (6 éves kor alatt); további információ

április 19. – Bach Bridges

Michael Gieler, az amszterdami Concertgebouw muzsikusának a fejében fogant a gondolat, hogy Bach zenéje köré építsen egy sajátos zenei koncertsorozatot – az első hazai koncerten Fischer Iván új művének bemutatójára is sor kerül.

mikor: április 18-21., 19.30; hol: BMC; mennyi: 2500 Ft; további információ

április 20. – A kalóz

Az egyik legjelentősebb klasszikus balett most jut el az Operaház színpadára először – pedig a Byron-vers első balettfeldolgozásai már kétszáz évesek. A három szereposztásban színre vitt produkció igazi különlegességet ígér.

Imádok táncosokkal foglalkozni! Minden hely és operaház máshogy izgalmas, mindenhol kicsit másképp zajlik a betanítás egész folyamata, de számomra ettől igazán szép a művészet! – mondta Anna-Marie Holmes, aki a balett keletkezésének és a budapesti próbáknak a kulisszatitkaiba is beavat.

mikor: április 20 (főpróba)-30., 19.00; hol: Operaház; mennyi: 2000-25000 Ft; további információ

április 21. – A Concerto Budapest koncertje

Műsoron  Liszt két műve, az Orpheusz és a Tasso, illetve két kortárs kompozíció, Dubrovay László II. zongoraversenye (Concerto romantico) és Durkó Zsolt darabja, a Halotti beszéd.

mikor: 19.30; hol: Pesti Vigadó; mennyi: 2200/3400 Ft; további információ

április 21. – A Zuglói Filharmónia és a Hot Jazz Band közös koncertje

Örökzöld slágerek híres magyar és külföldi zeneszerzőktől.

mikor: 19:30; hol: Budapest Kongresszusi Központ; mennyi: 2000-5500 Ft; további információ

április 22. – I. In Medias Brass Rézfúvós Kamarazenei Fesztivál és Verseny

Három nap a rézfúvósok jegyében, 27 együttessel hazai zeneiskolákból, a rézfúvós fellegvárnak számító szakközépiskolákból, illetve profi zenekarok Franciaországból, Németországból, Svájcból, Ausztriából – élő videoközvetítéssel. Az április 21-i nyitókoncerten elhangzik George Gershwin Kék rapszódiája Fejes Krisztina zongoraművész és az In Medias Brass előadásában, a szombati zsűrihangversenyen pedig Másik János Déli banya című műve dr. Hőna Gusztáv harsonaművész közreműködésével. Koncertet ad a hétvégén Kazuhiro Nakamura japán tubaművész is, aki az oszakai egyetem kamarazene tanára, illetve Steven Mead világhírű eufóniumszólista, aki a zsűri elnöke. A díjkiosztásra vasárnap, egy gálakoncerten kerül sor.

mikor: április 21-23.; hol: Városháza (Szentendre); mennyi: ingyenes; további információ

április 23. – A Ránki család Alsógödön

A több éves hagyománnyal rendelkező Templomi Családi Koncertek keretében a Ránki család ad kétzongorás hangversenyt a gödi Szent István Római Katolikus Templomban.

Kisgyermekként sok minden érdekelt. Először is nagyon szerettem a számokat, különösen a fejszámolást, egy ideig azt gondoltam, hogy majd matematikus leszek. Foglalkoztam a csillagászattal is, rengeteget kutakodtam a témában. Érdekeltek a rovarok meg a cápák is. Aztán olyan kilenc-tízéves koromban ezek szép lassan lemorzsolódtak, és egyre intenzívebben kezdtem el a zongorával foglalkozni. Nem tudnám megmondani, hogy pontosan mikor, de fokozatosan egyértelművé vált, hogy ezt tekintem hivatásomnak. – Ha lemaradt róla, olvassa el Ránki Fülöppel készült interjúnkat!

mikor: 17.00; hol: a gödi Búzaszem Iskola aulája; mennyi: ingyenes

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!