Papageno Radio
Papagenda Programajánló - 2017. október 2-8.

Programajánló – 2017. október 2-8.

Indul a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny – ettől a héttől kezdve állandó készenlétben kell lenni!

október 2.

Snétberger Trió: Titok – LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

A Snétberger Trió legfrissebb albuma 2017 áprilisában jelent meg a legendás ECM kiadónál: a lemez a Snétbergertől megszokott roma és latin-amerikai hagyományt hozza a jazz és a klasszikus zene hatásaival, melodikus improvizációkkal. Mindehhez tökéletes partner a svéd nagybőgős, Anders Jormin, aki egyébként az improvizációpedagógia mestere és a kubai, illetve a mozambiki népzene szakértője, valamint az amerikai Joey Baron dobos. A Zeneakadémián tartandó lemezbemutatón viszont egy másik kiváló úr, a New Yorkban élő Németh Ferenc ül majd a dobok mögé.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 4800-8600 Ft; további információ

Beszélgessünk!

október 3.

Zubin Mehta és a Bécsi Filharmonikusok

Milyen lehet, amikor Zubin Mehta a magyarság két nemzeti énekét, a Himnuszt és a Szózatot vezényli? Megtudja, aki eljön a Müpában immár rendszeresen fellépő Bécsi Filharmonikusok következő koncertjére, hiszen a kiegyezés százötvenedik évfordulóján Erkel Ünnepi nyitánya, Haydn B-dúr sinfonia concertantéja, a Bartók Concerto és Strauss Kék Duna-keringője csendül fel.

mikor: 19.30; hol: Müpa; mennyi: 7000-24.900 Ft; további információ

Közös dolgaink

Solti Nemzetközi Karmesterverseny – NYITÓKONCERT

Az újragondolt kezdeményezés az 1974-ben útjára bocsátott karmesterverseny hagyományához kapcsolódik, amely számos, azóta világhírűvé lett karmestert ismertetett meg a nagyközönséggel. A nemes versengés keretében az
előzsűrizett fiatal dirigensek több fordulóban mérettetik meg tudásukat és rátermettségüket. A fordulókat televíziós közvetítés is követi októbertől december közepéig, összesen kilenc alkalommal, heti rendszerességgel. A nyitókoncerten Kocsár Balázs mellett a legelső verseny győztese, Kobajasi Kenicsiró vezényel.

mikor: 19.00; hol: Erkel Színház; mennyi: 4400-6900 Ft; további információ

Kövesse a versenyről szóló blogunkat háttérinformációkért, izgalmas történetekért!

Dmitrij Szinkovszkij és az Aura Musicale

A klipjeiben filmszínészi tehetségét is meg-megvillantó Szinkovszkij vetélytársak nélkül pályázhatna a legjobban hegedülő kontratenor vagy éppen a legjobban éneklő hegedűművész címére. Ezúttal a Máté Balázs vezette historikus együttes és az Új Liszt Ferenc Kamarakórus társaságában Bach műveiből szólaltat meg különleges válogatást.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 1900-5400 Ft; további információ

október 4.

Marin Alsop

Marin Alsop és a Fesztiválzenekar

Az amerikai Marin Alsop már tízévesen tudta, hogy karmester akar lenni. Történelmet írt 2013-ban, amikor a BBC Proms zárókoncertjét a sorozat történetében első nőként vezényelte, és történelmet ír a BFZ életében is, hiszen az együttes élén ő az első női dirigens, aki ezúttal Sosztakovics Leningrád-szimfóniája mellett Sibelius egyetlen versenyművét hozza el Alina Pogostkina hegedűjátékával.

mikor: 19.45; hol: Müpa; mennyi: 2700-14.300 Ft; további információ

október 5.

Love, love, love – BEMUTATÓ

1967, a Beatles dala, az All you need is love a listák élén áll. Két londoni fiatal, Sandra és Kevin szíve pedig tele a szabadság, a végtelen lehetőségek és a könnyű élet reményével.

mikor: 19.00 (6., 21., 30. is); hol: Belvárosi Színház, mennyi: 2900-5500 Ft; további információ

október 6.

Tan Dun és a Concerto Budapest – CAFe Budapest

A 2008-as pekingi olimpia zeneszerzője, az idén 60 éves Tan Dun nyitja a CAFe Budapestet, akinek egyedi, Oscar-díjas stílusában a tradicionális keleti zene, valamint az amerikai és az
európai avantgárd alkot szintézist. Saját magyarországi bemutatója mellett zenei hitvallásának példaművét, Bartók „Zenéjét” hozza majd el.

mikor: 19.30; hol: Müpa, mennyi: 2400-5900 Ft; további információ

Egy titkos nyelv

Kövesse a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválról szóló blogunkat, ismerje meg a fellépőket, a műveket, merüljön el a kortárs kultúrában!

október 7.

Orbán György 70

Hetvenedik születésnapját ünnepli idén hazánk egyik legnagyobb hatású kortárs zeneszerzője, akinek bár eddigi életműve a műfajok és előadói apparátusok igen széles
skáláját lefedi, munkásságát elsősorban oratorikus és kórusművei határozzák meg.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 1500 Ft; további információ

október 8.

Georgia Bottoms – CAFe Budapest

Vajda Gergely két évvel a tengerentúli bemutató után saját maga vezényli vígoperáját, amely az Egyesült Államok déli államainak még ma is elkülönülő, sajátos kultúráját hivatott
bemutatni a szeptember 11-i terrortámadás és a Katrina hurrikán okozta katasztrófák olvasatában.

mikor: 19.00; hol: Zeneakadémia; mennyi: 1900/2500 Ft; további információ

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!