Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2018. január 1-7.

Programajánló – 2018. január 1-7.

Új hét, új év többek között hagyományos január 1-ji Teremtés-koncerttel gyerekeknek és felnőtteknek, és már szárnyaikat bontogató fiatal tehetségeket bemutató sorozattal.

január 1.

A teremtés

- hirdetés -

A Müpa legszebb hagyományai közé tartozik Haydn zenéjével kezdeni az újévet. A két nagy oratórium, A teremtés és Az évszakok váltakozva szólal meg, de a primátus, úgy tetszik, a világmindenség keletkezését megéneklő opusé – az évek során ez hangzott fel többször Fischer Ádám értő tolmácsolásában.

- hirdetés -

mikor: 16.00 (gyerekeknek), 19.00; hol: Müpa; mennyi: 1500 Ft (délután); 4900-16.900 Ft (este); további információ

január 2.

Fiatal művészek pódiuma

A fiatal művészek pódiuma sorozat keretében ezúttal a hegedűművész Pusker testvérek, Júlia és Ágnes mutatkoznak be, akik 2004-ben szereztek országos ismertséget, amikor a Zeneakadémia Nagytermében a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjén, Fischer Iván vezényletével játszhattak szólót. Azóta készült róluk dokumentumfilm, számos versenygyőzelem és fellépés áll mögöttük.

mikor: 19.00; hol: Magyar Rádió Márványterem; mennyi: 1000/1500 Ft

január 3.

Meláth Andrea és a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Vivaldi, Mozart, Schubert és Liszt, valamint Hacsaturján és Sosztakovics alkotásai is előkerülnek azon az újévi koncerten, amelyre a hazai kamarazenei élet egyik legjobbja Meláth Andrea operaénekest hívta vendégül, hogy a nagyfokú precizitás és műfaji sokoldalúság tegye emlékezetessé 2018 első napjait.

mikor: 19.30; hol: Pesti Vigadó; mennyi: 6000–10.000 Ft; további információ

január 4.

Mózes Tamara & Nagy János Duo

10 éves a BJC! – különszám

Fantasztikus zenei élménynek ígérkezik e két roppant invenciózus zenész párosítása. Mózes Tamara énekes-zongorista, önmagát zongorán kísérve jazz-sztenderdeket és saját számokat ad elő, sok improvizációval. Nagy János nemcsak jazz-zongoristaként, hanem zenekarvezetőként és zeneszerzőként egyaránt jelentős szerepet tölt be a hazai jazzéletben. Szólóban és számos formációban is láthatta már a közönség.

mikor: 20.00; hol: BJC; mennyi: 1000/1400 Ft; további információ

január 5.

Fiatal művészek pódiuma

Az esten a legtehetségesebb ifjú muzsikusok lépnek pódiumra: Balog Gabriella (fuvola), Schwartz Zoltán (hegedű), Devich Benedek (nagybőgő), Balog Alexandra, Magyar Valentin (zongora).

mikor: 19.00; hol: Magyar Rádió Márványterem; mennyi: 1000/1500 Ft

január 6.

Az Átlátszó Hang újzenei fesztivál nyitókoncertje

Mikortól tekintünk egy zeneszerzőt klasszikusnak, és mikor válhat egy kortárs szerző klasszikussá? Talán akkor, ha a szerző a koncertélet, a zenei köztudat, az oktatás részévé válik. Vagyis, amit csinál, a zenei kánon része, elemezhető, értelmezhető, kontextusba helyezhető, életműve befolyásolja a zeneszerzés további gondolkodását. E témát szeretnénk körüljárni azzal a koncerttel, melyen 20. századi „klasszikus”, „kortárs klasszikus” és kortárs szerzőktől játszik darabokat a THReNSeMBLe.

mikor: 19.00; hol: Zeneakadémia; mennyi: 1200 Ft; további információ

január 7.

Schubert-négykezesek

Ezek a négykezes művek két grófkisasszony számára íródtak, egy magyar vidéki kastélyban. Helyettük most két nem éppen fiatal és nagyon nem arisztokratikus férfiú, Kemenes András és Rados Ferenc játssza ezeket. A két előadót – valahai tanárt és növendéket – összeköti a hangok, a zenedarabok iránti szüntelen kíváncsiság. Na, meg a gyanakvás is, amellyel a koncertszakma zenét foglyul ejtő melléktüneteit szemlélik. Induló, polonéz – az akkori társasági zenélés hagyományos, legtöbbször naiv anyagai, amelyeket itt egy nagy alkotó ötletei különleges vidékekre terelnek.

mikor: 19.00; hol: BMC; mennyi: 2000 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!