Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2018. április 2-8.

Programajánló – 2018. április 2-8.

Tobzódunk a koncertekben, a műfajokban, sőt a megközelítési módokban: zeneakadémisták és fiatal versenygyőztesek adnak ismert műveknek új olvasatot, és azt is megtudhatjuk, mi az az adatalapú zeneszerzés.

április 2.

Tálas Áron Trió

- hirdetés -

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.

- hirdetés -

mikor: 22.00; hol: BJC; mennyi: ingyenes; további információ

április 3.

Szabó Marcell koncertje

A Fiatal művészek pódiumán ezúttal a 2016-ban Fischer Annie-ösztöndíjat, 2015-ben Junior Prima Díjat nyert zongoraművész lép fel, aki az elmúlt években számos nemzetközi versenyen is sikert aratott.

mikor: 19.00; hol: Magyar Rádió Márványterem; mennyi: 1000 / 1500 Ft; további információ

április 4.

Vagyim Holodenko zongoraestje

A 2013-as Van Cliburn Zongoraverseny győztese, 1986-ban született Kijevben. A moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban tanult. 15 éves korától olyan nemzetközi versenyek díjazottja, mint a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny, a Barcelonában megrendezett Maria Canals verseny és a Japán Sendai verseny.Chopin 1841-es két noktürnje után a lengyel-francia zeneszerző b-moll zongoraszonátája hangzik el, benne a híres Gyászindulóval. A koncert második felében Prokofjev 8. zongoraszonátája következik; a háromtételes mű a második világháború alatt készült.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 2000-8000 Ft; további információ

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaiért keresse fel tematikus blogunkat!

április 5.

JazzaJ – K-Monitor: Infomusic

Hogyan érvényesülhet értékítélet a zene nyelvén? Hogyan tud az infómuzsika összefüggéseket kiemelni, relációkra rávilágítani? Hogyan válhatnak különböző értékgörbék, közbeszerzési ábrák vagy valutaárfolyamok egy-egy szerzemény alapanyagává? Az Infomusic játékos eszközökkel hívja fel a figyelmet komoly témákra, miközben az internet feneketlen kútjából felhozott, egymással látszólag semmilyen összefüggést nem mutató adatokból gyúr elektronikus zenei live-actet.

mikor: 19.00; hol: Trafó; mennyi: 500 Ft; további információ

április 6.

Piano Day Budapest 2018

2015 óta minden év 88. napján – tudják, ez a billentyűk száma a zongorán –, március 29-én ünnepeljük – vagy ehhez közeli időpontokban – a zenetörténet egyik legnagyobb hatású hangszerét. Az ötletadó Nils Frahm büszke lehet Budapestre is, hiszen második alkalommal kerül megrendezésre a Piano Day, április 6-án és, a nagy érdeklődésre való tekintettel, 7-én. Kortárs elektronika, ambient klasszikus zongoratechnikával: vaghy és iamyank mellett a német-bolgár Lisa Morgenstern is bemutatkozik, sőt debütál az az Una Corda nevű hangszer, amelyet Nils Frahm megrendelésére David Klavins készített.

mikor: április 6-7. 19.00; hol: A38; mennyi: 2000 / 3000 Ft; további információ

április 7.

A Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje

Mozart Fuvola-hárfa versenye 1778-ban keletkezett. A mű könnyed, elegáns társasági muzsika. A fuvola és a hárfa szólam a zenekar két muzsikusa, Bene Hajnalka és Roskó Bernadett tolmácsolásában fog megszólalni. Händel az Utrechti Te Deum és Jubilate című művét az 1713-as Utrechti béke megünneplésére komponálta. Ez volt első megbízatása a brit királyi családtól, ami megalapozta karrierjét Londonban, és ez volt első angol nyelvű vallásos műve is. Közreműködik Csereklyei Andrea, Balog Eszter, Gavodi Zoltán, Szerekován János, Kocsis-Holper Zoltán és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság, vezényel Hollerung Gábor.

mikor: 19.30; hol: Vigadó; mennyi: 3000, 4000 Ft; további információ

A Budafoki Dohnányi Zenekar idén ünnepli hivatalossá válásának 25. születésnapját. Jubileumi blogunkban a zenekar 25 héten át bepillantást enged olvasóinknak kulisszatitkokba, emlékekbe, zenekari és egyéni életutakba.

április 8.

Emmanuel Pahud és a Liszt Ferenc Kamarazenekar

A fuvolaművész napjaink zenei életének egyik legizgalmasabb képviselője. A genfi születésű, svájci-francia zenész 1990-ben Premier Prix minősítéssel végzett a Párizsi Conservatoire-on, majd 22 évesen csatlakozott a Berlini Filharmonikusokhoz, amelynek szólamvezetőként azóta is tagja. Szólistaként számos világhírű zenekarral lépett már fel, a Liszt Ferenc Kamarazenekarral közös koncertjén Benda, C. Ph. E. Bach, Graun, (Nagy) Frigyes és Quantz művei csendülnek fel.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 2900-6900 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!