Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2018. április 16-22.

Programajánló – 2018. április 16-22.

Kevésbé ismert barokk zeneszerző műveitől kortárs darabokig, Pécstől Budapesten át Debrecenig, szárnyaikat bontogató ifjú énekesektől tapasztalt művészekig ajánlunk ezen a héten is koncerteket.

április 16.

Lengyel szalon – Chopin, Liszt és a nők

- hirdetés -

Pauline Plater hercegnő, egy Párizsban élő lengyel nemes hölgy, egy nap ezt mondta Chopinnak: „Ha még fiatal és szép volnék, kicsi Chopinom, te lennél a férjem, Hiller a barátom és Liszt a szeretőm.” Széles körben tartotta magát az a nézet, hogy sok házasságon kívüli gyermeke van, és közülük Franz Servais az egyik. Liszt a maga elmés módján utasította vissza e feltételezést: „Csak levélből ismerem az anyját, és írásban nem megoldható az ilyesmi.”

- hirdetés -

mikor: 19.00; hol: Óbudai Társaskör; mennyi: ingyenes; további információ

április 17.

Devich Gergely és a MÁV Szimfonikusok

Devich Gergely

Berlioz Benvenuto Cellini című operájának egy részletéből alkotta meg a nyitányt, amely pompásan érzékelteti a római farsangi mulatság szédítő, mámoros hangulatát. Régi korok zenéjét idézi Csajkovszkij rokokó témája is, amelyre variációk sorát komponálta egy csellista barátja számára. Az ötletgazdag, szellemes változatok lehetőséget kínálnak a gordonka gyönyörű hangjának és játékmódja sokféleségének bemutatására. A koncert, amit Dvořák utolsó szimfóniája zár majd, igazi ünnep, hiszen a dobogón Kobajasi Kenicsirót köszönthetjük.

mikor: 19.00; hol: Kongresszusi Központ; mennyi: 3500-4500 Ft; további információ

Teremtett formák

Beethoven és Stravinsky fiatalkori, mégis már ekkor jellegzetes hangjukat, felfogásukat megmutató műveiből összeállított hangversenyt vezényel Somogyi-Tóth Dániel a Debreceni Kodály Filharmónia együttesének. Az est során egy izgalmas és szórakoztató Beethoven-kép mellett a modern, szellemes hangszerelésű, de meglehetősen bonyolult zenei szövetű, éppen ezért feledhetetlen Stravinsky-portré is kirajzolódik.

mikor: 19.30; hol: Debrecen, Kölcsey Központ; mennyi: 1800–2500 Ft; további információ

április 18.

A VII. Országos Énekverseny Különdíjasainak koncertje

Ifjú tehetségek a Zenei Gyűjteményben lépnek fel ismét, ezúttal: Nzala Dorothy Fanny, Takács Lilla, Makkos Ambrus, Orosz Balázs és Wéber Tamás Bence.

mikor: 18.00; hol: FSZEK Zenei Gyűjtemény; mennyi: ingyenes; további információ

április 19.

Rost Andrea és Harazdy Eszter koncertje

Rost Andrea és lánya, Harazdy Eszter közös műsora különleges és felejthetetlen zenei élménynek ígérkezik. Az egyes műsorszámok közötti bensőséges hangulatú beszélgetésekben a zenéhez és egymáshoz fűződő kapcsolatukról is vallanak, s nem mellesleg az operairodalom legvonzóbb, érzelmeiknek kiszolgáltatott, gyakran igen törékenynek tűnő, éppen ezért végtelenül emberi alakjait idézik meg. A műsor további érdekessége, hogy a két művésznőt, anyát és lányát Eszter édesapja, Andrea korábbi férje, Harazdy Miklós zongoraművész kíséri. – Budapesti Tavaszi Fesztivál

A 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál, 40 helyszínen több mint 120 programmal várja az érdeklődőket 2018. március 30. és április 22. között. Interjúk, riportok, háttér-információk, személyes ajánlók blogunkban.

mikor: 19.30; hol: Uránia- Nemzeti Filmszínház; mennyi: 6000 Ft; további információ

április 20.

Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraestje

Klukon Edit, Ránki Dezső

Különleges alkalom a Budapest Music Centerben, a Bozsoki Zenei Fesztivál szervezésében és támogatására: négykezes zongorahangversenyt ad a művészházaspár, Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraművészek. Programjuk összeállításában amellett, hogy szívüknek nagyon kedves műveket kerestek, közrejátszott két évforduló is: Grieg idén lenne 175 éves, míg Debussyre halálának 100. évfordulóján emlékezhetünk. Mindkét szerzőtől eredeti négykezes darabokat játszanak, a műsor nagy részéhez hasonlóan igen ritkán hallható Liszt-műből pedig a szerző maga készített remek négykezes zongoraváltozatot, ahogy számos zenekari és szólózongora-darabjából is.

mikor: 19.30; hol: BMC; mennyi: 2000 Ft; további információ

április 21.

Anima Mea – barokk felfedezések

Az Anima Mea fesztivál budapesti vendégszereplésén az olasz barokk egyik kevéssé ismert, ám kitűnő szerzőjét, Antonio Pansinit ismerhetjük meg a Cappella Corradiana Ensemble jóvoltából. Az esten elhangzik: Officia in feria V et VI Maioris Hebdomadae.

mikor: 19.30; hol: Jézus szíve jezsuita templom; mennyi: ingyenes

április 22.

30 év a harmóniában

A Kodály Zoltán Kórusiskola jubileumi hangversenyén Sapszon Ferenc vzényel.

mikor: 15.00; hol: ciszterci Szent Imre-templom

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!