Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Programajánló - 2018. június 11-17.

Programajánló – 2018. június 11-17.

Táncháztól fotókiállításon át lemezbemutatóig tart a hét, amelyen két vizsgára is sor kerül: bemutatkozik az operaénekesek és a jazz-zenészek legfiatalabb generációja.

június 11.

23. Duna Karnevál – nemzetközi táncház

- hirdetés -

Ha valamire valóban illik a „színes programkínálat”, a „kultúrkemping” kifejezés, az a júniusi karnevál a Kobuciban. Idén tizenkét ország, 800 magyar és 200 külföldi művész, 37 zenei néptánccsoport 30 órányi produkciója ünnepli a hagyományőrzés szépségét, a közösségépítés erejét a népzene és a néptánc nyelvén.

- hirdetés -

mikor: 19.30; hol: Kobuci kert; mennyi: ingyenes; további információ

június 12.

Bartók konzi év végi bemutatókoncert

A Bartók Béla Konzervatórium Jazz Tanszakának végzősei közül többen már saját zenekarukkal járják a hazai klubokat és fesztiválokat, külföldi jazzversenyekről térnek haza díjakkal. Ők mutatkoznak be délután, este pedig szakképesítő vizsgán muzsikálnak.

mikor: 17.00; hol: BJC; mennyi: ingyenes; további információ

június 13.

Operavizsga

Kertesi Ingrid – fotó: Németh András Péter / Gramofon Magazin

Frank Martin Le Vin herbé című darabjával mutatkoznak be Marton Éva, Kertesi Ingrid, Kiss B. Atilla és Meláth Andrea növendékei.

mikor: 19.00, hol: Zeneakadémia; mennyi: ingyenes, de regisztrációköteles; további információ és regisztráció

Csendes hang Kínából

Az együttes tagjai fiatal, műfajokat keresztező kínai zenészek, koncertjeiken a nyugati zene a hagyományos kínai muzsikával lép fúzióra. A cselló, hegedű, gitár, ütőhangszerek, valamint kínai furulya és kínai citera összeállításban fellépő, hatfős formáció stílusa teljesen egyedi: a modern zenei formák kontextusában keresik a hagyományos kínai művészet és zene érvényes jelentéseit.  A koncert központi témája a „hatalmas zene” gondolata, mely Lao-ce, i.e. 6. századbeli kínai filozófusra vezethető vissza. A híres Tao Te Kingben így írt a mester: „a hatalmas zene (tan-jin) alig ad hangot”.

mikor: 18.00; hol: FSZEK Zenei Gyűjtemény; mennyi: ingyenes; további információ

június 14.

Orbán György dalai és duettjei

A Tündérálom sorozat 4. részében Kertesi Ingrid és Meláth Andrea operaénekesek, valamint Virág Emese zongoraművész előadásában ismerhető meg a zeneszerző jelentős életművének egy szelete. A műsorvezető Hollós Máté.

mikor: 18.00; hol: Bartók Béla-emlékház; mennyi: 1600 Ft; további információ

június 15.

Beethoven Budán – fotókiállítás és ráadás koncert

A Budavári Beethoven Zeneszerzőverseny díjazott műveit újra előadják: Balog József (zongora), Rácz József (hegedű), Szűcs Boglárka (brácsa), Zétényi Tamás (cselló); továbbá felcsendül Beethoven An die ferne Geliebte Liszt-féle zongoraátirata is. Az eseményhez kapcsolódóan Fűrjes Viktória fotóművész a Beethoven Budán fesztiválon készített fotóiból nyílik kiállítása a Vízivárosi Klubban.

mikor: 19.30; hol: Jókai Anna Szalon; mennyi: ingyenes, de regisztrációhoz kötött; további információ és regisztráció

Takács-Nagy Gábor és a MÁV Zenekar

Takács Nagy Gábor – fotó: Zeneakadémia

Bach életének alig hét esztendeig tartó időszaka volt, amikor nem állt egyházi szolgálatban. Ez alatt az idő alatt született valamennyi zseniális, örök életű hangszeres műve, köztük a négy zenekari szvit. Stamitz kettősversenyének klarinét és fagott szólamai arról tanúskodnak, hogy szerzőjük tudatosan alkalmazkodott a hangszerek technikai és hangzási lehetőségeihez, Haydn 91. szimfóniája pedig különös módon Párizs, és egy francia gróf megrendelésére született.

mikor: 18.00; hol: Festetics-palota; mennyi: 3500 Ft; további információ

június 16.

Yohei Wakioka koncertje

A műsor kezdő és haladó zenerajongóknak is kellemes élményt kínál. Elhangzik J. S. Bach 5. (G-dúr) partitája, Debussy Képek ciklusának 1. kötete, illetve két Liszt-legenda: Assisi Szent Ferenc prédikál a madaraknak, Paolai Szent Ferenc a hullámokon jár.

mikor: 11.00; hol: Régi Zeneakadémia; mennyi: 1000 / 2000 Ft; további információ

június 17.

Vámosi-Nagy Zsuzsa és Balog Zsolt lemezbemutató koncertje

A fuvola- és a zongoraművész Hangba zárt pillanat című lemezének bemutatójára kerül sor a Vendégségben a FUGA-ban sorozatban. Elhangzanak Flühling, Taffarel, Casella, Saint-Saëns, Chaminade művei.

mikor: 18.00; hol: FUGA; mennyi: 1000 / 1500 Ft; további információ

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.