Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2018. június 25.-július 1.

Programajánló – 2018. június 25.-július 1.

Június utolsó napjaira fiatal muzsikusok bemutatkozását ajánljuk, köztük egy karmester mesterkurzus zárókoncertjét, illetve oratórium és dalének tanszakon tanulók hangversenyét, de nem felejtjük el a nyári zenei fesztiválszezon kezdetét sem.

június 25.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertje

- hirdetés -

A Szolnoki Szimfonikusok nemzetközi karmester mesterkurzusát záró koncerten a Masterclass kiemelkedő résztvevői mutatkoznak be. A műsoron Beethoven, Brahms, Mendelssohn szimfóniáinak egy-egy tétele, Stravinsky Tűzmadár-szvitje és Kodály: Galántai táncok című darabja.

- hirdetés -

mikor: 19.00; hol: MOMKult; mennyi: ingyenes; további információ

június 26.

Fókuszban a zeneszerzőnők és a fiatalok

Clara Schumann

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oratórium és dalének tanszak hallgatóinak koncertjén Fanny Mendelssohn, Clara Schumann, Maria Malibran, Pauline Viardot, Eva dell’Acqua, Amy Beach, Rebecca Clarke, Libby Larsen, Megyeri Krisztina zeneszerző nők műveiből hallhatnak válogatást.

mikor: 18.00; hol: FSZEK Zenei Gyűjtemény; mennyi: ingyenes; további információ

június 27.

Dresch Mihály Vonós Quintet

Néhány éve működő Vonós Quartetjében Dresch zenésztársai a népzene kimagaslóan eredeti, azt egyszerre virtuóz és elmélyült módon művelő képviselői: ifj. Csoóri Sándor, Brasnyó Antal, Bognár András és Szabó Dániel. Ez a különleges – gyakran egy cimbalmossal kvintetté kiegészített – felállás lehetővé teszi, hogy a műfajok újabb, izgalmas ötvözetét ezúttal hangsúlyosabban a népzene nézőpontja felől közelítve teremtsék meg, természetesen továbbra is a védjegyszerű Dresch-hangzással. A koncert műsorát elsősorban az együttesnek a Fonó Recordsnál Forrásból címmel megjelent lemezének anyagából állították össze.

mikor: 20.00; hol: BMC – Opus Jazz Club; mennyi: 1800 Ft; további információ

június 28.

Promenádon a Miskolci Szimfonikusok

Minden évben hatalmas érdeklődés, majd siker övezi a Miskolci Szimfonikus Zenekar Promenád koncertjeit, melyek méltó lezárását is jelentik a zenei évadnak. A népszerű keringők, nyitányok és polkák a Miskolci Nemzeti Színház Szabadtéri Színpadán csendülnek fel, könnyed nyári kikapcsolódást nyújtva nem csak a komolyzene kedvelőinek.

mikor: 19.00; hol: Miskolci Nemzeti Színház; mennyi: 500 Ft; további információ

június 29.

Zenebeszéd

Bartók: Szonáta két zongorára és ütőhangszerekre műve hangzik el Demény Balázs, Csabay Domonkos (zongora), Janca Dániel, Lajhó Gyula (ütőhangszerek) előadásában, a műsrvezető Tihanyi László.

mikor: 18.00; hol: a Magyar Rádió 6-os stúdiója; mennyi: ingyenes; további információ

június 30.

Régi Zenei Napok

Vác templomai, a Püspöki Palota termei intim, bensőséges hangulatot biztosítanak a 34. alkalommal megrendezett koncertsorozatnak, amit Baráth Emőke és a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekar és Purcell Kórus közös előadása nyit. A hangversenyeket nemzetközi kurzusok egészítik ki, a téma pedig Bach h-moll miséje lesz, amit a Capella Savaria és a Purcell Kórus ad majd elő a fesztivál zárásaként a váci Székesegyházban. Megismételhetetlen pillanatként a Régi Zenei Napok professzorai, Baráth Emőke, Alois Glaßner, Bernhard Forck, Hannfried Lucke és Vashegyi György közös koncertet adnak július 3-án. A fesztivál további különlegessége, hogy két ingyenes családi nap is kapcsolódik hozzá a Magyar Nemzeti Galériával és a Budapest Történeti Múzeummal együttműködésben.

hol: Budapest, Vác; mikor: július 7-ig; további információ

július 1.

Armel Operafesztivál

Vajda Gergely fotó: Zih Zsolt / MTVA

A fesztivál nyitányaként Gluck Orfeo & Euridice című darabja a svéd Norrlands Operan előadásában Åsa Kalmér munkáját dicséri, a Szerb Nemzeti Színház bemutatója pedig egy vérbeli vígopera. A Dejan Despić zeneszerző nevével fémjelzett 200 főt mozgató megaprodukció, az Adok-Papok az első színes jugoszláv film világát idézi majd. A fesztivál harmadik napján Vajda Gergely Az óriáscsecsemő című báboperája kerül bécsi színpadra, Déry Tibor színpadi műve alapján. Szintén az osztrák fővárosban látható Eötvös Péter Lady Sarashina című darabja Almási-Tóth András rendezésében, majd a zárónapon ismét a Müpa közönsége részesül különleges operaélményben, hiszen a Calamity/BillyElveszett édenkert, két részben című, két zeneszerző művét magába foglaló előadás francia-belga koprodukcióban repíti a nézőt abba a régvolt Amerikába, melynek hősei elbuktak ugyan, mégis téren és időn túl élnek tovább.

hol: Müpa (Budapest), MuTh (Bécs); mikor: július 5-ig; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.