Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2018. július 23-29.

Programajánló – 2018. július 23-29.

Akár Budapesten maradnánk, akár vidékre utaznánk, akár fedett térbe, akár a szabad ég alá vonulnánk, akár zenét hallgatnánk, akár verseket, ezen a héten minden kívánságunk teljesülhet!

július 23.

Kezdődik a Fesztiválakadémia

Böngéssze végig a Fesztiválakadémia progrmját!

- hirdetés -

Idén harmadik alkalommal valósul meg a Kokas Katalin és Kelemen Barnabás által megálmodott budapesti kamarazenei fesztivál. Hét esti hangversenyen, matinékoncerteken, mesterkurzusokon és előadásokon találkozhat a közönség a művészházaspár által meghívott harminc, nemzetközileg elismert művésszel a Zeneakadémián. Idén a Fesztiválakadémia művészeti vezetői három zeneszerzőt, Dragony Tímeát, Kovács Zoltánt és Zombola Pétert kérték fel, hogy a kortárs zongoraművész és költő, Fellegi Melinda verseit zenésítsék meg. A fesztivál esti hangversenyein valódi sztárszólisták lépnek majd színpadra, többek között Shlomo Mintz, Homoki Gábor, Fenyő László, Kokas Dóra, Balog József, José Gallardo, Dinyés Soma, Klenyán Csaba, Weisz Nándor és Alexander Ullman. Fazekas Gergely zenetörténész beavató előadásai után a műsorban Bach, Händel, Mozart, Enescu, Schönberg, Debussy, Poulenc, Sosztakovics, Prokofjev, Schubert, Schumann, Ravel, Hindemith és Schnittke művei hallhatók majd a fellépő művészek egyszeri és különleges kamaraformációinak előadásában. A Fesztiválakadémia részeként a II. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny és kurzus, továbbképzés gálaműsorán a versenyzőket az Anima Musicae Kamarazenekar kíséri. A fesztivál énekművésze a II. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny II. helyezését elérő, Junior Prima díjas Horti Lilla lesz.

- hirdetés -

mikor: július 29-ig; hol: Zeneakadémia, Európa hajó; további információ

július 24.

Zana-Tóth-Tálas Trió

A Zana Zoltán – EWI, Ifj. Tóth István – gitár, Tálas Áron – dob, Moog felállás különlegessége a hangszerösszeállításban és az ebbõl adódó lehetőségekben rejlik. Improvizatív, groove-os zenéjük éppúgy merítkezik a jazz harmóniavilágából, mint a hiphop, vagy elektronikus műfajokból.

mikor: 20.30; hol: Budapest jazz Club; mennyi: 1200 / 1600 Ft; további információ

július 25.

Ukulele workshop

Az Ukulele Magyarország és Magyar Ukulele Blog az Ethnosound worldmusic instrument store & clubbal és a Valyo Kikötővel közösen ukulele workshopot szervez.

mikor: 17.30; hol: Valyo kikötő; mennyi: ingyenes, de előzetes regisztrácó szükséges (info@ukulele.hu)

Még tart a Művészetek Völgye! A részletes programkínálatot itt találja, a fesztivál résztvevőivel, fellépőivel készült interjúkat, részletes ajánlókat, izgalmas beszámolókat az eseményekről itt olvashat!

július 26.

Kezdődik a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál

Komolyzene a vízparton? Egyre többen gondolják és tudják, hogy mindez kiválóan megfér egymással: a Természet Operaháza már sokadik évben megrendezésre kerülő operafesztivál a Tisza-tónál. Látszólag meglepő módon ér össze bringázás, más sportesemények, családi programok és a komolyzene a természetben. A tematikus napok során a koncertektől, előadásoktól a mesemondásig, a táncprodukcióig, a workshopokig mindent találunk, sőt aki eddig nem jutott el operajógára, most megteheti.

mikor: július 29-ig; hol: Tiszafüred; további információ

július 27.

Kezdődik a Bach-sorozat Fassang Lászlóval és művészbarátaival

Fassang László – forrás: lfze.hu

Különleges, 14 koncertből álló sorozat indul Fassang László művészeti vezetésével, aminek keretében kiváló hazai és külföldi orgonaművészek tolmácsolásában csendül fel Bach összes orgonaműve Budapest első olyan hangszerén, ami nem csak ötvözi a német óriás által használt orgonák hangzását, de külső megjelenésében is megidézi a XVIII. századot. A nyár folyamán Karosi Bálint, Pétery Dóra, Kecskés Mónika, Jonathan Moyer és Frédéric Champion játékát élvezhetjük.

mikor: július 27., augusztus 17., 24., 31.; hol: Hold utcai református templom; további információ

július 28.

Shirinov-Fenyvesi-Szandai-Dés

Egy azerbajdzsáni zongorista találkozik egy magyar ütőhangszeressel egy lengyel fesztiválon, és terveket szőnek egy kvartetről, amelyben rajtuk kívül egy Párizsban élő magyar bőgős és egy budapesti magyar gitáros játszik. Ez a történet manapság a jazz világában nem is olyan szokatlan, és szerencsére jól végződik, hiszen az együttműködés gyümölcse a lemez, amit a kedves hallgató a kezében tart. Az pedig különösen szerencsés fordulat, hogy a négy markáns, saját hanggal rendelkező muzsikus az első perctől kezdve megtalálta a közös hangot. A lemezfelvételt megelőző koncert próbáin villámgyorsan kiderült, hogy a zenészek agya egy rugóra jár, és amellett, hogy a kompozíciók és az improvizációk felismerhetően egyéni ízeket hordoznak, a lemez egésze mégis koherens és homogén alkotás lett, amelyet meghallgatva Budapest rejtett zugaitól egészen a bakui Szűz toronyig (Maiden Tower) juthatunk el.

mikor: 20.00; hol: Opus Jazz Club; mennyi: 1500 Ft; további információ

július 29.

Verspark – Ady Endre verseivel

Az Ellenanyag trió műsorában négy téma köré csoportosítva ad elő Ady-verseket: én, szerelem, magyarság, isten. A zene alapvetően érzelmi-indulati jellege még átélhetőbbé teszi a szinte parázsló-lobogó költői világot.

mikor: 19.00; hol: Szent István park; mennyi: ingyenes; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X