Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Tűzijáték, csöndes kibékülés és lendületes indulás

Tűzijáték, csöndes kibékülés és lendületes indulás

Az államalapítás ünnepével, az augusztus 20-án szokásos szabadtéri programokkal, kirakodóvásárokkal, szórakoztató koncertekkel és természetesen tűzijátékkal kezdődik a hét az ország minden szegletében. A kirobbanó hangulat után a rohanó hétköznapokban sem árt a lecsendesülés, erre orgonakoncerteken, az Arcus Temporum fesztivál színházi előadásain, hangversenyein és kiállításain, vagy a V4 Zongorafesztiválon lehetőséget kapunk. 

Orgonazenekar – Debreceni vendégség Kecskeméten

- hirdetés -

Az Orgonapont egyik izgalmas koncertjének ígérkezik Somogyi-Tóth Dániel és Csősz János koncertje a kecskeméti evangélikus templomban, amelyen a Kodály Filharmonikusok kamarazenekara is közreműködik. Az elhangzó művek: Händel: F-dúr orgonaverseny, op 4, No. 4; Bach: d-moll toccata és fúga, BWV565; Telemann: Hősi indulók – részletek; Händel: Vízizene, Tűzijáték-szvit – részletek; Händel: F-dúr orgonaverseny, op. 4, No. 5

Szamosi Szabolcs: „Visszanyúltam az örökséghez”

- hirdetés -

mikor: augusztus 22. 19.00; hol: Kecskemét, evangélikus templom; mennyi: 2500 Ft; további információ

Szegedi Ifjúsági Napok – komolyan?

Nem csak a húszéveseké… de az övéké is! Aki azt gondolná, csak a pop és a rock szerepel a nagy hagyományú fesztivál programjában, annak annyit mondunk: Dresch Vonós Quartet, Csík Zenekar vagy Parno Graszt, sőt a Fonónak saját színpada lesz!

mikor: augusztus 22-26.; hol: Szeged; további információ

V4 Zongorafesztivál Sárospatakon

A részletes fesztiválprogram a Papageno különszámában itt böngészhető végig.

Először rendezik meg Gyöngyösi Ivett művészeti vezetésével a visegrádi négyek zongorafesztiválját. A világhírű versenygyőztes művészek között az Egyesült Államokból Kevin Kenner, Kanadából Thai Son, valamint Argentínából Nelson Goerner érkezik Sárospatakra. Az augusztus végi 16 koncertből álló sorozatban a V4 országokat a cseh Martin Kasík és Lukáš Klánský, a szlovák Eduard Lenner, a lengyel Anna Hajduk-Rynkowicz valamint Váradi László képviselik. A sárospataki vár udvarán rendezett nyitókoncerten a Keller András vezette Concerto Budapest kíséri Gyöngyösi Ivett zongoraművészt, aki másnap a Református templomban ad szólóestet. Találkozhatunk még Francesco Mirabella zongoraművésszel, Binder Károly jazzestet ad, Bonnyai Apolka zongoraművész pedig trióban mutatkozik be, Kállai Ernővel és Balázs Istvánnal. A Teológiai Akadémia Dísztermében Pálúr János ad orgonaestet, az ifjúsági koncerteken pedig a Virtuózok idei évadának győztesei, valamit pozsonyi művészek lépnek fel.

mikor: augusztus 24-30.; hol: Sárospatak; további információ

Kibékülés Pannonhalmán

A Pannonhalmi Bencés Főapátság, az Arcus Temporum fesztivál helyszíne

Az idei Arcus Temporum fesztiválra így invitál Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát: „2018-ban szerzetesközösségünk egy hasonlóan mély tapasztalatra szeretné meghívni a monostorba érkező vendégeket – annak alapján, amit Szent Benedek Atyánk kér a Regulában: „Keresd a békét és járj utána” (Prológus, 17). Spirituális és kulturális programjainkban a „kibékülés” gondolatát járjuk körül. Hol húzódnak ma egyéni és közösségi életünkben szakadékok és árkok? Hol kellene végre elfogadnunk a kinyújtott kezet – és hol nincsen erre még erőnk? Arra hívunk mindenkit, hogy velünk együtt merészkedjen bele a kibékülés helyenként veszélyes, éppen ezért nagyon evangéliumi tapasztalatába. Bízunk abban, hogy Szent Márton ősi és otthonos háza ebben biztonságot nyújtó háttér lehet.” Zene, képzőművészet, színház és spiritualitás várja azokat, akik ellátogatnak rendezvényekre, amelyek fellépői közt megtalálható Mácsai Pál, Fullajtár Andrea, Dés László, Balog József, Ránki Fülöp, az Amadinda, a Keller Quartet, a Ligeti Ensemble, Vashegyi György, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus is.

mikor: augusztus 24-26.; hol: Pannonhalma; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.