Papageno Radio
Papagenda Hőség ellen is hatásos a klasszikus zene – #Papagenda

Hőség ellen is hatásos a klasszikus zene – #Papagenda

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ez a hét is az operáról szól Budapesten és Miskolcon is, de Bach muzsikáját sem kell nélkülöznünk a hangversenytermekben, ahová természetesen a lelki feltöltődésért megyünk, bár tegyük a szívünkre a kezünket: a kánikula ellen is remek szolgálatot tesznek. 

Ingyenes koncertek június 17. és 23. között

Az egész nyáron zajló Zenélő Budapest programjait ide kattintva lehet végigböngészni.
A június 23-ig tartó Bartók Plusz Operafesztivál ingyenes programjait ide kattintva lehet végigböngészni.
A június 23-ig tartó Generali Gyerek Sziget programjait ide kattintva lehet végigböngészni.

június 17.
19.00 Zeneakadémia, Solti Terem – Ács Dominika (fuvola) diplomakoncertje

június 18.
20.00 Szimpla kert – Babel Sound Kedd: Golosa La Orchestra

június 19.
16.00 Zeneakadémia, Solti Terem – Demeter Áron (zongora) diplomakoncertje
19.00 Zeneakadémia, Solti Terem – Javorková Ildikó (ének) diplomakoncertje
20.30 BJC – Zádor-Kováts Duo
22.30 BJC – Wednesday Open Jam: Dennert Árpád trio

június 20.
19.30 Zeneakadémia, Nagyterem – karmestervizsga
20.30 BJC – Hajdu Klára Quartet

június 21.
19.00 Zeneakadémia, Solti Terem – Gonda Katalin (zongora) diplomakoncertje
20.30 BJC – Budapest Bossanova
22.30 BJC – Free BJC Jam Session: Balázs József Trio

június 22.
22.30 BJC  – Free BJC Jam Session: Juhász Gábor Trio

június 23.
16.00 Zeneakadémia, Nagyterem – Hajnóczky Bence (orgona) diplomakoncertje
19.00 Budai kapucinus templom – Bartl Erzsébet orgonaestje
19.30 Zeneakadémia, Nagyterem – Tüzes Marcell Sámuel (orgona) diplomakoncertje

Budapesti Wagner-napok 2019

Fischer Ádám – fotó: Csibi Szilvia, Müpa

Június 13. és 23. között Fischer Ádám és a Magyar Rádió Művészeti Együttesei idén újra megpróbálják a lehetetlent. Azt, amit korábban már teljesítettek. A fesztivál emblematikus produkciója, a Ring-tetralógia ugyanis új köntösben, egy év kihagyás után tér vissza a Müpa színpadára a wagneri örökség szerinti négy egymást követő este. Ismét duplázik tehát A nibelung  gyűrűje, amelyben olyan jól ismert szólistákat hallhatunk, mint Johan Reuter, Catherine Foster, Stefan Vinke, Gerhard Siegel, a nemrég kamaraénekesi címet kapott Camilla Nylund vagy Lauri Vasar. A világhírű eseménysorozat művészeti vezetője és karmestere a Kossuth-díjas Fischer Ádám, aki néhány hónappal ezelőtt a Prima Primissima díjjal járó pénzjutalmát Oláh Vilmos hegedűművésznek ajánlotta fel, hogy a koncertmester egy Stradivari hangszeren játszhassa végig a Ring estéit.

Bartók Plusz Operafesztivál

A Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon

június 14. és 23. között megrendezésre kerülő miskolci fesztivál jól bevált programjai mellett nagy érdeklődés övezi ugyanakkor a negyedik alkalommal kiírt operaíró verseny győztesének, az osztrák Albin Fries Nora című művének premierjét. A Bartók Plusz Operafesztivál a hivatalos főprogram mellett ingyenes eseményekkel, szabadtéri opera-előadásokkal, kamarakoncertekkel, kórusmuzsikával, népzenével, jazzkoncertekkel és világzenei programokkal várja városszerte a Miskolcra látogatókat.

Budavári Bach Fesztivál

J. S. Bach

Az idén ötödik alkalommal megrendezendő fesztivál június 20-ig tart a Budavári evangélikus templomban, és ezúttal is egyszerre tiszteleg példamutatóan a legnagyobb zeneszerző, Bach varázslatos zenéje és az autentikus, historikus előadásmód előtt.

Martin Münch zongorakoncertje

Martin Münch zenét és filozófiát tanult, majd zeneszerzést Wolfgang Rihmnél. 1994 óta a Bambergi Egyetem zongora tanszakának docense. Szólistaként Európa csaknem minden országában fellépett, valamint koncertezett Dél-Amerikában, Japánban és az Egyesült Államokban. Saját szerzeményei (eddig 46 mű) különböző műfajokban íródtak. Június 17-én harmadszor ad koncertet a Benczúr Házban, műsorán Ravel, Reger, Glazunov művei szerepelnek.

Nyári László és Balog József

Balog József

A kiváló hegedű- és zongoraművész párosa június 18-i, a Magyar Rádió Márványtermében sorra kerülő koncertjének műsorát Mozart, Brahms, Dohnányi, Csajkovszkij és Saint-Saëns műveiből állította össze.

Concerto Nyárestek

Concerto Budapest – fotó: Benkő Sándor

Keller András együttese a nyár első hónapjában két alkalommal is szabadtéri koncerttel készül, ahol a zenekar több tagját is szólista szerepben hallhatjuk. Június 20-án a Pesti Vármegyeháza udvarán Mozart-műveket hallhatunk, a szólisták pedig a két ígéretes fiatal, Abouzahra Amira és Mariam lesznek.

Gödi Jazz Napok

Június 21-én Alsógödön felidézik a hetvenes évek két talán legjobb magyar formációját, a Syrius és a Rákfogó zenekart. Utóbbi jazz, előbbi jazzrock, progrock. Az eseményen eddig ritkán látott fotók, újságcikkek és videófelvételek kísérik a zenét.

Promóció

Stream és színház

X
X