Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Kocsis Zoltánra is emlékezhetünk – #Papagenda

Kocsis Zoltánra is emlékezhetünk – #Papagenda

A hét egyik legmegindítóbb hangversenyén Kocsis Zoltánra emlékeznek zenésztársai. Két partnerrel, két kamarakoncertet ad Rohmann Ditta, neki és a Budavári Bach Fesztiválnak köszönhetően fókuszba kerül Bach és az orgona, érkezik Jevgenyij Kiszin, és a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjasai is pódiumra lépnek.

Ingyenes koncertek november 4. és 10. között

november 4.
19.00 Pótkulcs – T’Rakija balkán táncház
19.00 Budavári evangélikus templom –  Árpás Miklós (orgona)
20.00 Fonó – Fonó Session
21.00 Szimpla Kert – Szimpla táncház
22.00 BJC – LFZE Open Jam

november 5.
10.00 Müpa – Hangulat Junior
19.00 Angyalföldi József Attila Művelődési Központ – A Cziffra Fesztivál 2019. évi Tehetség-díjasainak koncertje Cziffra György születésnapján
20.00 Fonó – Fonó Session

november 6.
22.00 BJC – Wednesday Open Jam

november 7.
18.00 Aranytíz – Magyar Vonóstrió: Fókuszban a hangszerek I. (cselló)
20.30 Fonó – Kamaracsütörtök (Szokolay Dongó Balázs, Fábri Géza)
22.00 BJC – Szalay Gábor Jam

november 8.
18.00 ÓKK Békásmegyeri Közösségi Háza – Táncház a Kincső együttessel
19.00 2B Galéria – Kortárs Kamara Koncert (Molnár Andrea – furulya, Schallinger-Foidl Artúr – csembaló, Kováts Jázon – elektronika)
19.00 Budavári evangélikus templom –  Darko Pleli (orgona)
22.30 BJC – BJC Jam Session

november 9.
18.00 2B Galéria – Rosella Kortárs Koncert
19.00 Budavári evangélikus templom –  Bán István (orgona)
22.30 BJC – Free BJC Jam Session

november 10.
12.00 Müpa – Cifra Palota

Bizonyos programok regisztrációhoz kötöttek. Kérjük, minden esetben érdeklődjön a koncert szervezőjénél.

Vers és dal Jordán Tamással

- hirdetés -

Jordán Tamás – fotó: MMA/Éder Vera

- hirdetés -

Jordán Tamás válogatása a magyar nyelvű verselés derékhadának világából való: Ady Endre, Babits Mihály, József Attila, Kosztolányi Dezső és kortársaik verseit hallhatjuk. Novemberi 4. pedig a múlt századi történelem egyik fájdalmas emlékű napja, amelyet az est főszereplõje illő módon idéz majd meg a ciszterci Szent Imre-plébániához tartozó Szent Imre Házban. Az est ingyenes, a szervezők adományokat elfogadnak.

Jevgenyij Kiszin zongoraestje

Jevgenyij Kiszin

November 5-én főként Beethoven-szonátákat hoz a Müpába a Grammy-díjas moszkvai művész, aki 13 évesen azzal robbant be a zenei köztudatban, hogy eljátszotta Chopin összes, a hangszerre írt versenyművét. Budapesti szólóestjére már egy nemrég alapított új milánói nemzetközi verseny elnökeként érkezik.

Duetti Paralleli

Rohmann Ditta a balkáni és keleti vonós hangszerek specialistájával, Szőke Szabolccsal készített új lemezt, melyen a más-más játéktechnikákat igénylő hangszerek együttes megszólaltatásával teremtik meg egy merőben új hangzásvilág lehetőségeinek harmóniáját. A koncert november 5-én lesz a BMC-ben.

Kocsis Zoltán-emlékkoncert

Kocsis Zoltánra emlékező blogunkat itt találja

Három éve nincs közöttünk a kiváló zongoraművész karmester, akire november 6-án a Müpában egykori együttesei olyan szólistákkal közösen emlékeznek, mint Kolonits Klára vagy Érdi Tamás. Az esten Chopin I. zongoraversenye mellett elhangzik egy Kocsis Zoltán által készített Ravel-átirat, valamint Kovács Zoltán Missa Pannonicája.

Kesselyák Gergely és a MÁV Szimfonikusok

Kesselyák Gergely – fotó: Éder Vera

November 6-án orosz esttel készül a Zeneakadémiára az együttes, melynek felütésében Sosztakovics Moszkva-Cserjomuski című operettjének szvit változata hallható, Rachmaninov fiatalkori I. szimfóniájának társaságában. Orosz a szólista, Gary Levinson is, aki ezúttal amerikai zenét, Barber Hegedűversenyét játssza.

BACH + Rohmann Dittával

Rohmann Ditta, Fassang László – fotó: Kiss Dávid

A Hold utcai református templomban folytatja Rohmann Ditta kamarazenei sorozatát, amelynek nyitókoncertje november 10-én lesz: a csellóművész férjével, Fassang László orgonaművésszel ad elő szólóműveket improvizációkkal kiegészítve. A kisgyermekes családokat is várják az eseményre, mert a templomkarzaton egy külön játszószoba van, ahol a kicsik elfoglalhatják magukat, miközben a zenét észrevétlenül magukba szívhatják.

VI. Budavári Bach Fesztivál

A Budavári Evangélikus Templomban barokk orgonája

2017-ben épült meg Magyarország legnagyobb barokk orgonája J. S. Bach feljegyzéseit alapul véve Bán István orgonaművész koncepciója szerint a Budavári evangélikus templomban. Nem csak az adományozó Reformációi Emlékbizottság kérésének tettek eleget a megálmodók, amikor olyan hangszert építettek 300 éves mintára, amelyen a Nagy Mester, J. S. Bach orgonaművei hazánkban valóban kompromisszumok nélkül, autentikusan adhatóak elő. A hangszer új magaslatokba repítette a magyar régizenei életet, miközben az immáron hatodik alkalommal, november 3. és 16. között megrendezendő fesztivál alkalmai ingyenesek, támogató adományokat azonban örömmel fogadnak.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!