Papageno Radio
Papagenda Évzárás, évnyitás – #Papagenda

Évzárás, évnyitás – #Papagenda

2019 utolsó programajánlója 2020 első Papagendája is, ezért természetesen túlsúlyban vannak a január 1-ji koncertek. Nem véletlenül: kezdjük jó hangulatban az évet, az pedig tartson ki jövő ilyenkorig!

Ingyenes koncertek december 30. és január 5. között

 

december 30.

20.30 Fonó – Darvas–Szakál–Maszkura trió
21.00 Szimpla Kert – Szimpla táncház
22.00 BJC – LFZE Monday Open Jam: Cseh Péter Quartet

 

december 31.

20.00 Vittula Klub – Jazz Kedd

 

január 1.

22.00 BJC – New Year Jam Session: Egri János Jr. Trio

január 3.

22.30 BJC – Free BJC Jam Session: Pintér Péter Trio

 

január 4.

22.30 BJC – Free BJC Jam Session: Balázs József Trio

 

január 5.

19.00 BJC – Bartók konzi félévi vizsgakoncertek

 

Bizonyos programok regisztrációhoz kötöttek. Kérjük, minden esetben érdeklődjön a koncert szervezőjénél.

Gyrllus Dániel és Szirtes Edina Mókus: Pál apostol – Dalok Pál levelei szerint

Gryllus Dániel – forrás: kalaka.hu

Rendhagyó hétfői nyitvatartás mellett különleges programot kínál a Műcsarnok Jankovics Marcell-tárlatán: Pál apostol – Dalok Pál levelei szerint című Kaláka-művet Gryllus Dániel adja elő Szirtes Edina Mókus közreműködésével. Az animációs filmjei révén immár több generáció kedvencének számító Jankovics Marcell is jelen lesz az előadáson. A programon a kiállításra szóló belépőjeggyel lehet részt venni.

Haydn: A teremtés

A Fischer Ádám által indított hagyomány idén sem szakadhat meg a Müpában. A monumentális alkotás, amely minden alkalommal más és más arcát mutatja a kiváló karmester keze alatt, 2020. január 1-jén osztrák-magyar együttműködésben valósul meg, olyan szólistákkal, mint Baráth Emőke vagy Thomas E. Bauer. Délután pedig szokás szerint a családokat várják egy különleges keresztmetszettel.

Újév az Erkelben

Kolonits Klára – fotó: Kaya Ariel Woytynowska

Egy új vers, egy új festmény, egy új koreográfia A teremtésre és egy új, a verbunkost életre keltő zenekari mű Erkel Ferenc emlékére, valamint zárásképp Beethoven IX. szimfóniája zárja, amely egyetemes érték és üzenet, ráadásul magyarországi bemutatóját Erkel dirigálta – sokszínű műfaji skála várja január 1-jén azokat, akik 2020-at az Operával kezdik.

Fuga Barokk Napok

Január 2. és 5. között, Bach az új évre jelszóval olyan művészek lépnek pódiumra, mint Naoko Shimizu (brácsa) és Özgur Aydin (zongora), Rozmán Lajos (klarinét), Pétery Dóra (csembaló), Borbéy László (zongora).

Matinékoncert Fejérvári Zoltánnal

Fejérvári Zoltán

A kiváló fiatal zongoraművész január 4-én a Régi Zeneakadémia kamaratermében Chopin- és Liszt műveket ad elő. A délelőtti időpontnak köszönhetően családi programnak is ideális a hangverseny.

Thomas Athanaselos hangversenye

Bach, Schubert, Agustin Barrios Mangore, Thomas Athanaselos és mások művei hangzanak el az MTA Zenetudományi Intézetében január 4-én a gitárművész tolmácsolásában. A koncertre szóló belépőjegyek a múzeumi vezetésre is érvényesek, a kiállításokat 16 órakor Gombos László mutatja be.

Lajkó Félix újévi koncertjei

Lajkó Félix

Egy ország drukkolt Félixnek, hogy meglegyen nemrég ellopott mesterhegedűje, és nem csupán azért, mert január 2-án a Müpában, január 4-én pedig a Zeneakadémián lép fel, hogy szilveszter utáni másnapos ébredésünket tökéletesen helyre rázza.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!