Papageno Radio

Papageno Rádió - Zene éjjel-nappal

A legizgalmasabb klasszikusok, korlátok nélkül. A Papageno Rádió műsora egyszerre nyújtja az ismerős dallamok élményét és a felfedezés izgalmát.

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

Az Apple, az Apple logó az Apple Inc. bejegyzett védjegye. Az App Store az Apple Inc. szolgáltatási védjegye. / A Google Play és a Google Play-logó a Google LLC védjegyei.

Műsor

Március 15. (hétfő) – 20 óra

Portré – Válogatás Erkel Ferenc műveiből 

Az 1848-49-es forradalom  és szabadságharc évfordulója alkalmából hazánk egyik legmeghatározóbb zeneszerzőjének műveiből válogatunk. A Portré műsorán nyitányok, kórusok, áriák és egyéb zenekari művek hallhatók. (ism: szerda 22 óra, péntek 14 óra)

Március 9. (kedd) – 20 óra 

Lemezújdonság – Haydn és Mozart fuvolanégyesei  

Győri Noémi, Kokas Dóra, Kokas Katalin és Bársony Péter hamarosan megjelenő Flute Quartet című lemezének anyagából válogatunk. A felvételen található átiratokat Győri Noémi fuvolaművész készítette. (ism: csütörtök 22 óra, szombat 14 óra)

Március 8. (hétfő) – 20 óra 

Portré – Patricia Petibon legjobb felvételei

A francia kiválóság, Patrica Petibon napjaink egyik legjobb szopránja, hangja rendkívül tiszta, még a felső tartományokban is, és mindenféle színt, árnyalatot és virtuozitást meg tud mutatni. Színpadi megjelenése parádés, a hangja mellett színészi játéka is magával ragadó. (ism: szerda 22 óra, péntek 14 óra)

Március 1. (hétfő) – 20 óra 

Portré – Cziffra György legjobb felvételei

Cziffra György világhíresség volt, akárcsak Horowitz vagy Richter – nevét mindenhol ismerték. Pályája csodagyerekként indult, befutott zongoraművészként pedig komoly hangsúlyt fektetett a fiatal, pályakezdő muzsikusok támogatására, felkarolására. (ism: szerda 22 óra, péntek 14 óra)