Papageno Radio
Promóció Szimfonikus kalandozás a Hot Jazz Banddel

Szimfonikus kalandozás a Hot Jazz Banddel

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Budapesti Kongresszusi Központban április 21-én készül közös koncertre a Zuglói Filharmónia és a Hot Jazz Band.

A Hot Jazz Band a hazai tradicionális együttesek közül egyedüliként élvezheti a honi komolyzenei élet világszínvonalú képviselőinek meghívását. Több közös koncertet adtak a Budapesti Vonósokkal, a Miskolci Szimfonikusokkal, a Győri Filharmonikusokkal, a Tatabányai Kamara Filharmonikusokkal, a Gödöllői Szimfonikusokkal, a veszprémi Mendelsshon Kamarazenekarral, a Kodály Filharmonikus Debrecennel, a Solti Kamarazenekarral, a Kossuth-díjas Amadinda együttessel, ezen kívül az erdélyi Csíki Kamarazenekarral is. Műsoraikat színesíti bendzsózenekaruk és mosódeszka show is. Koncertjeiket a derűs hangulat, a vicces konferanszok és a közönséggel közös éneklések jellemzik.

Hatalmas elismerés és megtiszteltetés a Hot Jazz Band-nek, hogy 2010-ben Szabó István, Oscar-díjas filmrendező meginvitálta az együttest a „Rokonok” című filmjének zenei betétjeiben közreműködni. A zenekar a következő filmekben vállalt alkotói szerepet: 2004 Bergendy Péter – Állítsátok meg Terézanyut, 2006 Elek Judit – A hét nyolcadik napja, 2006 Szabó István – Rokonok, 2013 Tóth Roland – Gondolatok a pincében (animációs film, zeneszerző: Bényei Tamás) 2015 Gárdos Péter – Hajnali láz (zeneszerző: Pacsay Attila). Ez utóbbi film nyerte a legjobb játékfilm díját a dráma kategóriában, a Cinequest Filmfesztiválon, a kaliforniai San Joséban, az USA-ban.

Zuglói Filharmónia

Mostani koncertjük műsorán szimfonikus átiratban szerepelnek az együttes repertoárjából jól ismert betétdalok és örökzöld slágerek. Az est karmestere Horváth Gábor lesz.

Váltsa meg jegyét ide kattintva!

A Hot Jazz Band napjainkban is a legfoglalkoztatottabb együttesek közé tartozik. Több mint 10 megjelent CD-jük mellé új felvételeket készítenek, s az ország minél több pontjára szeretnék elvinni műsorukat, vidám percekkel ajándékozva meg hallgatóságukat.

Promóció

Stream és színház

X
X