Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Zenés játszmák Kováts Krisztával és Nyáry Krisztiánnal

Zenés játszmák Kováts Krisztával és Nyáry Krisztiánnal

Kováts Kriszta és Nyáry Krisztián egyszer már felléptek együtt a Zsidó Művészeti Fesztiválon. Magyar flódni című közös műsoruk 2016-ban a fesztivál egyik nagy sikere volt.

- hirdetés -

Most újra közös programot mutatnak be. Fábri Péter írt 13 dalt a játékokról Kováts Kriszta zenekarának tagjaival. Póker, rulett, dominó, scrabble, tenisz, Ki nevet a végén és sok más játék kerül szóba a dalszövegekben. És minden dalból az derül ki, hogy egy-egy játék tulajdonképpen egy-egy sűrített emberi dráma.

Olvasson bele Fábri Péter blogjába ide kattintva!

- hirdetés -

Nyáry Krisztián pedig minden játékhoz talált egy meglepő történetet. A játékok apropóján elkalandozunk a Monarchiába, szó lesz a kártyázó Liszt Ferencről és Johann Straussról, megtudjuk, kinek az álarca volt volt Lőwy Árpád, miért szeretett dominózni Gróf Hötzendorfi Conrad, az Osztrák-Magyar Monarchia utolsó vezérkari főnöke és hogyan lett Tapavicza Momcsilló 1896-ban az egyetlen magyar olimpiai éremszerző teniszező és egyben az első szerb olimpikon. Heltay Jenő, Molnár Ferenc és Bródy Sándor játszótere egy közös albérlet volt,  a scrabble-ről pedig Nyáry Krisztiánnak Matzner Lola, Márai Sándor felesége jutott az eszébe, ahogyan a ping-pong-ról Komjádi Béla, a magyar vizipóló megteremtője.

A koncert a Corvina Kiadónál megjelenő könyv+cd bemutatója. Váltsa meg jegyét a május 7. 19.30-kor kezdődő koncertre ide kattintva.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.