Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Budapesten koncertezik a brit királyi család orgonistája

Budapesten koncertezik a brit királyi család orgonistája

Hamarosan Budapestre látogat az éteri hangok fiúkórusa, akik Vilmos hercegék esküvőjének és II. Erzsébet gyémántjubileumi ünnepségsorozatának orgonistáival adnak koncertet május 30-án, kedden 20:00 órakora Mátyás-templomban, a Filharmónia Magyarország szervezésében.

- hirdetés -

A kóristák egytől egyig tehetséges hét és tizenhárom év között fiúgyermekek. A kórus legfőbb ismertetőjegye egy olyan „csengő” hangzás, amelyet a kisfiúk által énekelt szoprán- és alt-szólamok tesznek különlegessé, valamint az az energia, amely minden színpadi és muzikális előadásukban megmutatkozik.

- hirdetés -

A kórus karnagya és művészeti vezetője Robert Quinney orgonaművész, egyetemi docens akinek munkája többfajta tevékenységi kört felölel, mint egy átlag művészé: feldatata a kórus napi szintű irányítása és képzése, valamint a hallgatók tanítása és vizsgáztatása is a nagy múltú kampuszon. A közönség mint a Westminster Abbey orgonaművészét ismerheti Quinney-t, de ő volt az, aki 2011 áprilisában Cambridge hercegének és hercegnéjének, azaz Vilmos herceg és Kate Middleton hercegné esküvőjén is muzsikált, így is nyomot hagyva a történelemkönyvekben. Becslések szerint csaknem kétmilliárd ember figyelte az esküvőt és az orgonaművész csodálatos játékát a televíziós közvetítésnek köszönhetően.

Orgonán közreműködik Timothy Wakerell, aki szintén nem akármilyen nemzeti eseményeken csillogtathatta meg tudását élő televízió-közvetítések közepette: ő volt az, aki Margaret Thatcher bárónő temetésén és II. Erzsébet gyémántjubileumi ünnepségsorozatán is orgonált.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.