Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Fischer Iván: "Bernsteinnek sikerült egységet teremtenie"

Fischer Iván: “Bernsteinnek sikerült egységet teremtenie”

Lehet úgy táncolni egy szimfonikus zenekar játékára, mintha a Balaton Soundon lennénk? A válasz: igen. Június 10-én az ingyenes TérTáncKoncert keretében bebizonyítja Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és ötszáz gyerek a Hősök terén.

- hirdetés -

Ezer táncos láb, a világ egyik top zenekara és Fischer Iván várnak mindenkit június 10-én este 6 órakor a Hősök terén, ahol idén – egyéb meglepetések mellett – a Leonard Bernstein West Side Storyjából készült Szimfonikus táncokat játsszák ingyenes TérTáncKoncertjükön.

“A BFZ hitet ad a fiataloknak”

- hirdetés -

A West Side Story a Rómeó és Júlia modern adaptációja, amely két egymással rivalizáló New York-i banda háborúzásáról szól. Amerikai tinik és emigráns fiatalok állnak egymással szemben, de a csatározások közben a két ellenséges csoport egy-egy tagja egymásba szeret, a szerelem pedig tragédiába torkollik.

“A TérTáncKoncert élménye egy életre szól”

Kövesd a TérTáncKoncert országos és budapesti eseményeit a facebookon is!

„A mi korunkban újra aktuális lehet, együtt tudnak-e élni egymással a különböző népcsoportok. Lehet, hogy ez nemcsak a ’40-es években volt probléma, hanem ma is az” – mondja Fischer Iván, majd hozzáteszi: „mindeközben fantasztikusan szép és izgalmas ez a zene. Bernsteinnek sikerült egységet teremtenie csodálatos klasszikus tudása, a jazz és a Broadway-musical műfaja között. A West Side Story páratlan remekmű.”

A választott zenemű is alátámasztja, hogy a TérTáncKoncert több mint zene és tánc: egymás elfogadásáról, a közösségi alkotásról, az egymás iránti nyitottságról és a toleranciáról szól.

További információ ide kattintva!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.