Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Interaktív élményterápia a Garabonciás Együttessel

Interaktív élményterápia a Garabonciás Együttessel

Legközelebb június 11-én a Gödöllői Királyi Kastélyban találkozhatunk a közel három évtizede működő Garabonciás Ifjúsági és Gyermek Együttessel, akik régi korok táncait és a pantomim világát ötvözik a mozgásszínházi világgal. Az együttes immár ötödik éve elhivatottan foglalkozik az értelmileg sérült fiatalok művészeti nevelésével is.

- hirdetés -

Míg az előző években Garabonciás Együttes és a IX. kerületi Friss utcai Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény közös együttműködésével létrejött integrációs előadások létrehozásán, bemutatásán volt a hangsúly, addig idén az együttes repertoárjából válogatva, egy olyan utaztatható előadás létrehozása volt a cél, ahol a néző gyerekek is résztvevői lehetnek a programnak.

- hirdetés -

Aranyos Ágota

A közel 50 perces program animátora Tarcsa Zoltán pantomim művész, az együttes pantomim mestere egy olyan kalandozásra hívja a gyerekeket, ahol, mint pantomim tanoncok nézői, részt vevői lesznek Esopus és La’Fontaine meséinek, bepillanthatnak a középkori komédiások előadásába, láthatnak udvari táncokat, de az előadás végén Aranyos Ágota koreográfus, táncpedagógus vezetésével ők is táncra perdülhetnek.

A korábbi évekhez hasonlóan a Garabonciás Alapítvány művészeti munkatársai a tanév során tovább folytatták a különleges élmény terápiás foglalkozásokat a Friss u-i Gyógypedagógiai Intézményben.  Az „Évszázadok meséi, táncai” egy-egy előadására a Garabonciások mellett vendég művészként lépnek fel a korábbi előadások Down szindrómás szólistái.

Garabonciás Együttes

Az előző években a gyógypedagógiai intézmények mellett, normál általános iskolásoknak is játszotta az együttes az integrációs „mesék” sorozatot, addig az idei programot csak gyógypedagógia intézményekbe viszik el. A 2. kerületi Cseppkő utcai óvodába, a Palotás Gábor beszédsérültés tanulási zavarral küzdő gyerekek Általános Iskolájába, a Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe, és a Mádi utcai lakásotthonba.

A Garabonciás Együttes integrációs mesék sorozatát (Óramesék, Állatmesék, Embermesék) közel 1500 sérült és egészséges gyerek látta az elmúlt 3 évben.

Az élményterápiás programot immár negyedik éve támogatja az Új Európa Alapítvány.

A Garabonciás Együttes új, MaszKaland bemutatóját június 11-én a Gödöllői Királyi Kastélyban láthatja a közönség.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.