Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Nagyszabású koncerttel készül Martha Argerich Szombathelyre

Nagyszabású koncerttel készül Martha Argerich Szombathelyre

Napjaink egyik legjobb zongoraművésze, Martha Argerich nagyszabású koncerttel készül a szombathelyi 33. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztiválra július 11-én.

- hirdetés -

A Nemzetközi Bartók Szeminárium idén ünnepli 50. évfordulóját, amelynek tiszteletére nagy meglepetéssel készül a Filharmónia Magyarország. Most a kortárs zenei élet egyik legnevesebb zongoraművésznője lép fel. Martha Argerich július 11-én este 20 órától az Agora Szombathelyi Kulturális Központban ad felejthetetlen zenei élményeket ígérő produkciót, a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál keretében.

- hirdetés -

Bozsik Yvette Társulat – Tavaszi áldozat

Az argentin előadó-művésznő és a Liszt Ferenc Kamarazenekar Takács-Nagy Gábor vezényletével különleges műsorral érkezik: Saint-Saëns: Az állatok farsangját a művésznő lánya, Annie Dutoit-Argerich moderálásával hallhatjuk, de felcsendülnek Sosztakovics I. zongoraversenyének (op. 35.), Bartók: Divertimento és Liszt: “Angelus” vonósokra című műveinek dallamai is. Nemcsak Martha Argerich koncertje miatt lesz érdemes elutazni Szombathelyre, hanem további különlegességekkel is készül a Filharmónia Magyarország.

Jubileumi jegyek a nyitókoncertre 30 százalékos kedvezménnyel július 7-ig vásárolhatók az Agora Szombathelyi Kulturális Központban (9700 Szombathely, Március 15. tér 5.), a Bartók Terem jegyirodájában (9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 3.), a Líra Könyváruházban (9700 Szombathely, Kossuth L. u. 8/3.), továbbá a online ide kattintva oldalon.

Sipos József elismert magyar filmrendező legújabb filmjének premier előtti filmvetítését tekinthetik meg a fesztiválra ellátogatók. A Bartók című film körüljárja, milyen volt magánemberként és közéleti személyiségként, vagy épp hazafiként és világpolgárként. Az esemény nagyszabású koncerttel zárul július 15-én, szombaton: a karmesterpálca a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában kelti életre Bartók: A fából faragott királyfiját, és a Nemzeti Táncszínház rendezésében a Bozsik Yvette Társulat táncművészeinek közreműködésével Stravinsky Tavaszi áldozat című művét hozza el az Agora Szombathelyi Kulturális Központban a 20 órakor kezdődő hangversenyen.

Stravinsky felcsendülő műve ősi rítusokat elevenít meg, amelyet Bozsik Yvette koreográfus saját stílusával és a mai kor érzésvilágával dolgoz fel.

További információ a ide kattintva, vagy a Filharmónia Magyarország weboldalán érhető el. Kövesse a fesztivál eseményeit a facebookon is!.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.