Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Pünkösdi koncerttel indult a Zenélő Budapest

Pünkösdi koncerttel indult a Zenélő Budapest

Június 4-én Orosz Zoltán nemzetközi hírű harmonikaművész és Borbély Mihály Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas szaxofonos, klarinétművész, valamint a Capriccio vonósnégyes délelőtt 11 órától adott ingyenes koncertet az Öntőház udvari színpadon, amivel kezdetét vette a több hónapon át tartó ingyenes koncertsorozat.

- hirdetés -

Erkélykoncert, huszárruhás rézfúvósok, múltidéző szaxofonkvartett, harangjáték, korhű jelmezes női vonósnégyes, erdélyi népzene – csak sétálnunk kell Budapesten és rálelhetünk egy-egy zenei csemegére. A Zenélő Budapest programsorozaton, közel hatszáz minikoncerten, idén még több helyszínen, még tartalmasabb programmal, kiemelkedő hazai előadóművészek bevonásával muzsikálnak a zeneművészek tizenhárom budapesti helyszínen.

- hirdetés -

Idén először, a Várkert Bazár Öntőház udvarán felállított színpadon kiemelkedő hazai előadóművészek részvételével, ültetett nézőtérrel várják a szervezők egy-egy koncertre a zeneszerető közönséget.

Egész nyáron kínál ingyenes minikoncerteket a Zenélő Budapest. Kattintson a koncertek listájához!

További koncerthelyszínek: a Várkert Bazár Gloriettje, illetve főbejárata, a Szentháromság téren a Magyarság Háza erkélye, a Szent István Bazilika előtt, a Vajdahunyadvár udvara, a margitszigeti Zenélő kút, a Műcsarnok lépcsője, a Deák, a Vörösmarty, valamint a Kristóf tér, a Központi Vásárcsarnok, valamint a Gerbeaud cukrászda terasza. Itt 20-20 perces minikoncerteket hallhatnak az érdeklődők.

A Zenélő Budapest koncertsorozat a Budapest Főváros Önkormányzata hivatalos turisztikai- és fesztiválszervező cége, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében, a Miniszterelnökség támogatásával valósul meg. A projekt ötlet- és szakmai gazdája Götz Béla, művészeti vezető, a Magyar Érdemrend Tiszti Keresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas díszlettervező, valamint Götz Nándor zenei vezető, klarinétművész.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.