Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Műfajok találkozása a Bakáts téren

Műfajok találkozása a Bakáts téren

Színházi előadások, jazzkoncertek, klasszikus zenei produkciók, családi programok töltik meg augusztus 24. és 27. között a Bakáts tér minden zegét-zugát. A Bakáts Feszten fellép Rost Andrea, Malek Andrea, a Swing à la Django formáció és az Oscar-díjas Mindenki kórusa is.

- hirdetés -

A Bakáts téri nagyszínpad nevéhez méltóan a nagyszabású koncertek és előadások helyszíne lesz. Itt várja a közönséget a Swing à la Django, a Londonból érkező Ealing Youth Orchestra, a szomszédból átruccanó Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa, itt látható két igazi különlegesség, Kodály Székely fonója, illetve a Figaro házassága című opera keresztmetszete, de lesz nemzetiségi kavalkád, érkezik Sándor György és Berecz András is. A téren álló templomban az Erdődy-kamarazenekar játszik. A Bakáts utcában álló jazzszínpadon a Jazzation, a Trio a la Kodály, valamint Malek Andrea és az Octovoice kellemesítenek.

- hirdetés -

Malek Andrea

Nem maradnak ki a gyerekprogramok sem. A Stúdió K a sok éve hatalmas sikerrel futó Rettentő görög vitézt játssza el, aki még nem járt a Négyszögletű Kerek Erdőben, Lázár Ervin csodálatos mesevilágában, ezúttal megteheti. A Brassium Fúvósegyüttes az Állatok barlangjába kalauzol el, Tarján Veronika pedig megismertet Gőgös Gúnár Gedeonnal. A felnőtt színházkedvelőket a kerület teátrumai, a Nemzeti Színház és a Pinceszínház produkciói várják a Kálvin színházi udvarban, a házasságkötő terem pedig felolvasó-színházi előadásnak ad helyet.

Tarján Veronika és a Veronaki

Ez utóbbi helyszínen ferencvárosi helytörténeti kiállítás látható, valamint a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjével Gönczi Ambrussal helytörténeti sétákon vehetnek részt az érdeklődők. A séták célja, hogy bemutassa az érdeklődőknek Ferencváros nevezetességeit. A séták témái: A 225 éves Ferencváros, Ferencváros és a zene, Az irodalmárok lakóhelye – Ferencváros, Vendégváró Ferencváros. Érdemes lesz kimozdulni a térről, néhány lépést tenni a Ráday utcában, ahol a helytörténeti gyűjteményben korabeli filmhíradókból, dokumentumfilmekből összeállított dokumentumfilmeket vetítenek. És a gasztronómia iránt érdeklődők sem maradnak program nélkül: magyarországi borászatok mutatkoznak be, továbbá sor kerül a ferencvárosi nyílt lecsófőző bajnokságra és lecsókóstolóra is.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.