Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Székely fonó élő homokanimációval

Székely fonó élő homokanimációval

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Kodály-emlékév egyik legkiemelkedőbb budapesti eseményének ígérkezik a Bakáts Feszten látható előadás, amelyet a világon egyedülálló módon élő homokanimáció kísér.

- hirdetés -

A daljátékot 1932. április 24-én mutatták be az Operaházban. Az egy felvonásos mű népdalok füzére, a zeneszerző-népzenegyűjtő Magyar népdalok című gyűjteményének színpadi változata, Kodály ugyanis mélyen hitt abban, hogy a népdalkincsünk egy hatalmas, le nem jegyzett népi eposz töredékben fennmaradt darabjai, és megkísérelte e mozaikokból összerakni a történetet.

A Székely fonót a Bakáts téren Romvári Gergely rendezésében hat kiváló énekes adja elő. A Háziasszonyt Gál Erika, a Kérőt Cseh Antal , a Szomszédasszonyt Wiedemann Bernadett, a Fiatal legényt Horváth István, a Fiatal leányt Kriszta Kinga személyesíti meg, míg a Bolha szerepét Sárkány Kázmér énekli. Az előadásban közreműködik a Kocsár Balázs vezényelte MÁV Szimfonikus Zenekar, a Honvéd Férfikar (karigazgató: Strausz Kálmán), valamint a Misina Néptáncegyüttes. A létrehozásban dramaturgként Harangi Mária vesz részt, a vizualitásban és a történetmesélésben pedig jelentős hangsúlyt kap a számos nemzetközi díjjal, többek között a berlini Arany Medvével és a cannes-i filmfesztivál zsűrijének díjával kitüntetett Cakó Ferenc, akinek homokanimációi kísérik a produkciót.

Kodály Zoltán: Székely fonó

augusztus 26. 20.00 – Bakáts téri nagyszínpad

A jegyár magában foglalja a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola Oscar-díjas kórusának 20 órakor kezdődő műsorát is. Jegyvásárlás ide kattintva lehetséges.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X