Papageno Radio
Kiállítás A Kempinski gyűjteménye Tihanyban

A Kempinski gyűjteménye Tihanyban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest alapítása óta kiemelt hangsúlyt fektetett a kultúra támogatására: így alakította ki saját, több száz darabot számláló kortárs magyar műalkotást felölelő képzőművészeti gyűjteményét.

A Hotel 2017 szeptemberében a Kovács Gábor Művészeti Alapítvánnyal együttműködve, A Corvinus Gyűjtemény gyöngyszemei címmel 2017. szeptember 15 – november 12. között ebből a kollekcióból mutat be egy válogatást a KOGART tihanyi galériájában.

A Corvinus Gyűjtemény kialakításának kezdete a szálloda 1992-es megépítésével esik egybe, és fejlesztése párhuzamosan zajlik a szállodabelső építészeti átalakulásával. Magyarország első ötcsillagos luxusszállodájában ez eddig ismeretlen színvonalon és igényességgel valósult meg. A színvonal tetten érhető mind a választott anyagok minőségében, mind pedig a harmonikus részletekben, többek között a műtárgyak felhasználásában. A gyűjtemény keletkezése idején ez a szemlélet épp oly szokatlan volt a magyar szállodaiparban, mint a magyarországi műgyűjtés berkeiben.

A Kempinski gyűjtési koncepciója sajátos jellegéből adódóan mérsékelten progresszív. A 90-es években kezdődő gyűjtemény építés idején több klasszikus, tradicionális alkotáskerült be, majd az ezredfordulótól erősebb nyitás figyelhető meg a kortársművészet felé, mely mára a gyűjtemény súlypontját alkotja.

További információ a kiállításról ide kattintva érhető el.

Promóció

X
X