Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Hangok az emberi méltóság megőrzéséért

Hangok az emberi méltóság megőrzéséért

A különleges művészekből alakult együttesek találkozása, a Honvéd Férfikar és a SaxOrgan koncertje tisztelgés a Hospice Világnapja előtt. 

A Magyar Hospice Alapítvány 1991 óta végzi a gyógyíthatatlan betegek ápolását, támogatja családtagjaikat, arra törekedve, hogy a társadalom számára is elfogadottá, természetessé tegye az odafordulást embertársaink felé.

- hirdetés -

A Honvéd Férfikar az ország máig egyetlen hivatásos férfikara, 1949-ben a szláv kórusiskola mintájára jött létre. Az erőteljes hangzás párja az a magas szintű szakmaiság, mely a világ élvonalában tartja az együttest hosszú évtizedek óta. Külföldi fesztiválok állandó vendégei, az oratorikus és operairodalom avatott megszólaltatói, de otthonosan mozognak a crossover világában is.

- hirdetés -

Partnerük ezen az estén az a SaxOrgan duó, mely két, önmagában is különleges hangszer találkozásából született: az orgona (Nagy László Adrián), sokak szerint a hangszerek királynője, míg a szaxofon (Zsemlye Sándor „Zsömi”) sokszínűségét örömmel használják a szerzők akár a jazz, akár a klasszikus zene világában kalandoznak. Az est műsorán a szakrális zeneirodalom gyöngyszemei szerepelnek, köztük Bach korálja a 147. kantátából, illetve a Vergnügte ruh ária a 170. kantátából. Felhangzik az Agni parthene bizánci ortodox himnusz, továbbá Fauré egy-egy műve. A koncert karmestere Riederauer Richárd.

Hospice Voice

2017. október 18. 19.00 – Országúti Szent István első vértanú templom (Budapest II., Margit krt. 23.)

Közreműködik a Honvéd Férfikar és a SaxOrgan Duó, vezényel: Riederauer Richárd

A helyszínen 1000 forintos támogatói jegy váltható.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.