Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Mámoros romantika és modern humor

Mámoros romantika és modern humor

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Gazdag palettájú orosz esttel indul útjára a Miskolci Szimfonikusok Hangforrásbérletének hangversenysorozata október 19-én, amelyen Pjotr Iljics Csajkovszkij C-dúr Vonósszerenádját és Igor Stravinsky A katona története című alkotását hallhatja a miskolci ‒ vagy az odalátogató ‒ közönség.

- hirdetés -

Két évszázad táncmuzsikája elevenedik meg a Miskolci Szimfonikusok október 19-i hangversenyén. Csajkovszkij Vonósszerenádját a szárnyaló hangú keringő, a fináléban pedig népi talpalávaló villanyozza föl, Stravinsky Katona története című darabjában pedig tangó és ragtime fogja közre a szögletes keringőt.

Az utóbbi időben évadonként legalább egy-egy olyan koncertet szervez az együttes, amelynek műsor-összeállításában a kontrasztelv gondolata érvényesül. Ilyen lesz az október 19-i Hangforrás estjük is, amelyben a romantika mámoros hangulatát a modernség kamarazenei hangzásai ellensúlyozzák – némi humor kíséretében. A katona történetének partitúrája ugyanis mindössze hét hangszerjátékost foglalkoztat: zömmel fúvósokat, valamint nagybőgőst, hegedűst és ütőst. Ezen belül is kiemelt a hegedű szerepe, hiszen a történet kezdetén a katona nem mással, mint az ördöggel találkozik szembe ‒ aki csellel, ígérgetéssel megszerzi tőle a hegedűjét, s azon így ő játszik már tovább.

További információ és jegyvásárlás ide kattintva!

Mára a XX. század egyik koncerttermi klasszikusává lett a darab, melynek előadásakor mindössze egyetlen mesélő csatlakozik a muzsikusokhoz – ahogy Miskolcon is október 19-én. S mi lesz a katona sorsaa történet végén? Szabadulás vagy fausti kárhozat? Elmeséli majd Kautzky Armand, akinek zengő basszusa ezúttal a miskolci Művészetek Háza nézőterét tölti majd be.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X