Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Szavak nélküli történetek arab lanton elmesélve

Szavak nélküli történetek arab lanton elmesélve

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Omar Bashir zenéje igazán szenvedélyes tele feszültséggel, drámával és érzelmekkel. Szavak nélküli történtek, amelyek a hallgatók szívébe találnak. A nagyszerű oudművész muzsikájában az arab világzene és a jazz ötvöződik világszínvonalon.

Omar Bashir iraki-magyar származású lantművész Budapesten született 1970-ben. Még alig múlt 5 éves, amikor először kezébe vette az oud nevű hangszert, az arab lantot. Első mestere édesapja, az ekkor már világhírű Munir Bashir volt.

- hirdetés -

Omar Bashir lemezeivel komoly szakmai elismerést vívott ki, és a világ számos koncerttermében, köztük a krakkói operaházban, a londoni Royal Albert Hallban, New Yorkban a Broadway Symphony Space-ben, Washingtonban  a Kennedy Centerben fellépett már. Az elmúlt években számos kiváló muzsikussal játszhatott együtt, közülük kiemelkedik a Quincy Jones által létrehozott Global Gumble All Stars. Olyan művészek kísérték, mint a többszörös Grammy-díjas Esperanza Spalding vagy Antonio Carmona.

Omar Bashir és Zenekara október 26-én, 19 órai kezdettel ad A szimfonikus lant címmel koncertet a MOM Kulturális Központban, a koncert sztárvendége Rita Movsesian iraki örmény énekesnő lesz.

További információ a koncertről és jegyvásárlás ide kattintva

 

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X