Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Budapesti bérlettel jelentkeznek a Miskolci Szimfonikusok

Budapesti bérlettel jelentkeznek a Miskolci Szimfonikusok

Népszerű zongoraversenyek, versenydíjas szólisták, neves karmesterek, különleges hangulatú helyszín – ezt kínálja a Miskolci Szimfonikus Zenekar új, kétalkalmas sorozata a budapesti Olasz Kultúrintézetben.

- hirdetés -

Először indít saját szervezésű bérletet a Miskolci Szimfonikus Zenekar Budapesten. A rövid, két alkalmas sorozat helyszíne az Olasz Intézet lesz. A koncertek műsora a népszerű komolyzenei klasszikusokat idézi. A miskolci együttes évente több alkalommal áll színpadra a fővárosi közönség előtt, akik mindig szeretettel fogadják őket. A nagysikerű vendégszereplések nyomán született az elképzelés, hogy a meghívások mellett saját szervezésben is koncertezzenek Budapesten. Így a 2017/2018-as zenei évadban két alkalommal, december 3-án és április 8-án vasárnap 16:00 órai kezdettel hallhatják őket az Olasz Intézetben.

- hirdetés -

Leon Bernsdorf

Elsőként Brahms Tragikus nyitánya, Schumann a-moll zongoraversenye és Brahms–Schönbergg-moll zongoranégyese kerül műsorra. A zenekar partnere a fiatal zongoraművész, Leon Bernsdorf lesz, aki a 2016 őszén megrendezett Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny III. helyezettje lett. Ő maga eképp nyilatkozott a közös koncertről:

Egyszerűen imádom Schumann Concerto-ját. Schumann egy meglehetősen érzékeny zeneszerző tele érzelmekkel és erős kontrasztokkal. Ez egy nagyon nehéz darab, rendkívül fontos benne megtalálni a megfelelő temperamentumot, ami még kifejező, de nem narcisztikus.

A december 3-i koncert dirigense Gál Tamás, Liszt-díjas karmester, Érdemes Művész lesz.

A tavaszi hangverseny műsorán Grieg Peer Gynt – I. szvitje, Chopin f-moll zongoraversenye és Beethoven VI.(F-dúr, „Pastorale”)szimfóniája szerepel. Az est zongora szólistája Réti Balázs (több magyar és külföldi verseny díjazottja: 1996 Dublin; 1997 Scheveningen; Bordeaux; Pörtschach, stb.), karmestere pedig Medveczky Ádám, Kossuth-díjas és PrimaPrimissima díjas dirigens lesz.

Nagyon szimpatikus és jó program; a csendes líra és a természet örökkévalósága hatja át. Beethoven VI. (Pastorale) – szimfóniája maga a mindenség természetvallása, a panteizmus. A Peer Gynt „Napfelkelte” – tétele, és Chopin F-moll zongoraversenyének II. tétele a maga lírai meditációjával kitűnően illik Beethoven művéhez. Biztos vagyok benne, hogy ez a belső nyugalmat és szépséget sugárzó műsor elnyeri a közönség tetszését.

– mondta el a programról a karmester.

2017. DECEMBER 3. VASÁRNAP 16.00

BUDAPEST, OLASZ INTÉZET

Brahms: Tragikus nyitány, Op. 81

Schumann: a-moll zongoraverseny, Op. 54

Brahms–Schönberg: g-moll zongoranégyes, Op. 25

Miskolci Szimfonikus Zenekar

Zongora: Leon Bernsdorf

Vezényel: Gál Tamás

2018. ÁPRILIS 8. VASÁRNAP 16.00

BUDAPEST, OLASZ INTÉZET

Grieg: Peer Gynt – I. szvit, Op. 46

Chopin: f-moll zongoraverseny, Op. 21

Beethoven: VI.(F-dúr, „Pastorale”)szimfónia, Op. 68

Miskolci Szimfonikus Zenekar

Zongora: Réti Balázs

Vezényel: Medveczky Ádám

További információ és jegyvásárlás ide kattintva.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.