Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Opera show-val érkeznek az orosz zenés színház fiatal felfedezettjei

Opera show-val érkeznek az orosz zenés színház fiatal felfedezettjei

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Budapesti Moszkva-napok keretében november 22-én megrendezésre kerülő Opera Show olyan egyedi produkció, amely egyesíti a klasszikus zenét, a virtuóz énekhangokat és a modern látványelemeket.

- hirdetés -

A program klasszikus mesterműveket vonultat fel nagyzenekari kísérettel, neves szólisták és fiatal tehetségek részvételével. Az Opera Show minden műsorszáma sajátos látványelemmel párosul. A multimédia design, a 3D installáció és az egyedi fénytechnikai megoldások segítségével a közönség egy izgalmas utazás részesévé válhat, ahol a zene ősi romokhoz, középkori várakba, paloták belső tereibe és varázslatos tájakra repíti.

A Rachmaninov Trió koncertjével indul a budapesti Moszkva-napok

Szvetlana Feodulova

Négy oktávnyi hangterjedelmét az oroszországi Rekordok könyvébe jegyezték be, miután megnyerte a Voice című tehetségkutató televíziós versenyt. A 30 éves énekesnő előbb zongorázni tanult, majd a kóruséneklésre váltott, a Moszkvai Nagyszínház gyermekkarában nevelkedett. Néhány év és komoly képzés után az operaénekesi pályára készült, nemzetközi kurzusokon vett részt Olaszországban, Berlinben és Svájcban. Decemberben, a moszkvai Kreml kistermében Karácsony tündérként lép színpadra.

Karina Csepurnova

A moszkvai Helikon Opera művésze. A Jelena Obrazcova Nemzetközi Énekverseny és a fiatal előadóknak meghirdetett szentpétervári Nemzetközi Rimszkij-Korszakov operaverseny díjazottja. A Varsói Nagyszínház operaegyüttese Bohémélet Musette-jének szerepére hívta meg. A Háború és Béke Másájaként a Moszkvai Nagyszínházban, a szentpétervári Mariinszkij Színházban pedig a Moszkva, Cserjomuski című Sosztakovics műben debütált.

Konstantyin Brzsinszkij

A Moszkvai Helikon Opera szólistája. Zongora tanulmányai után operaénekesi képzését a Galina Visnyevszkaja Központban fejezte be. Megnyerte a bulgáriai Boris Christoff Nemzetközi Énekversenyt. Fellépett a Santanderi és az Aix-en-Provence-i fesztiválokon, a Lyoni Operában, a Bukaresti Nemzeti operában. A közeli napokban az Anyegin címszerepét, A denevér Falke doktorát, A sevillai borbély Figaróját személyesíti meg a Helikon Operában.

Alekszandr Miminosvili

A Moszkvai Nagyszínház vendégművésze, szintén egy televíziós verseny felfedezettje. 2009 óta a Helikon Opera szólistája. 2011-ben végzett az Orosz Színházművészeti Akadémián, amely a neves rendező, Dmitrij Bertman műhelye. 2012-ben A varázsfuvola Papagenójaként debütált a Moszkvai Nagyszínházban. Repertoárja széles: a Helikon Operában volt a Carmen Escamillója, Pantalone A három narancs szerelmesében, Angelo A szerelmi tilalom című Wagner operaritkaságban.

Georgij Csernercov

A fiatal szibériai bariton a Szentpétervári Konzervatóriumban végzett 2011-ben. Ugyanabban az évben megnyerte a Jelena Obrazcova Nemzetközi Énekversenyt. Tanult a Mariinszkij Színház fiatal énekeseknek fenntartott akadémiáján is. Az akadémia előadásain játszotta már az Anyegin címszerepét. Több alkalommal lépett fel a moszkvai húsvéti fesztiválon, énekelt a londoni a Wigmore Hallban, a müncheni Prinzregententheaterben, a genfi Nagyszínházban, a linzi Brucknerhausban, a bordeaux-i Nemzeti Operában.

O.R.P.H.E.U.S. (Roman Arndt, Boris Stepanov, Ilia Selivanov)

Az orosz énekes nemzedék legnagyobb ígéretei triót formálva együtt lépnek színpadra. Roman Arndt 2014-ben végzett a Rimszkij-Korszakov Akadémián, azóta jelentős szerepeket énekel a Moszkvai Nagyszínház új termében: Taminót A varázsfuvolában, Pinkertont a Pillangókisasszonyban, Rinucciót a Gianni Schicchiben. Repertoárja Donizettitől Wagnerig terjed. 2013-tól a szentpétervári Mihajlovszkij Színház tagja. Borisz Sztyepanov szintén a Rimszkij-Korszakov Akadémián diplomázott. Szereplistáján nemcsak olyan operafigurákat találunk, mint az Anyegin Lenszkije vagy A sevillai borbély Almaviva grófja, A rózsalovag olasz énekese, hanem oratóriumok tenor szólamait is – Bachtól Brittenig és Stravinskyig. Ilja Szelivanov kitüntetéssel végzett a szentpétervári Glinka Kórusiskolában, majd ugyancsak a Rimszkij-Korszakov Akadémián szerzett oklevelet. A Rosztropovics Alapítvány ösztöndíjasaként több énekversenyen is díjakat nyert. Fellépett Olaszországban, Nagy-Britanniában, Ausztriában, Svájcban és Németországban. A Mariinszki Színház fiatal szólista csapatának tagja.

Alla Petrova-Csesznokova

A fiatal énekesnő a közelmúltban diplomázott a híres Moszkvai Gynyeszin Intézetben. Sikerrel vett részt a legendás katalán tenoristáról, Francisco Viñasról elnevezett nemzetközi énekversenyen. Gyermekkora óta tanult énekelni, a kijevi Vesnyanka kórussal turnékon vett részt Németországban, Lengyelországban, Ausztriában, Olaszországban és Franciaországban.  Vladimir Matorin neves orosz basszus, a Nagyszínház szólistájának partnereként a moszkvai Vörös téren koncertezett.

Mikhail Golikov

Zenei tanulmányait a Szentpétervári Konzervatóriumban folytatta. Számos – kóruskarnagyok, illetve karmesterek számára rendezett – versenyen díjazták. Létrehozta a Szentpétervári hangok nevű kamarakórust. A Szentpétervári Állami Művészeti Egyetem karmester növendékeinek képzését vezeti. Emellett a neves mester, Vaszilij Szinajszkij munkáját segíti a konzervatórium karmester szakán. Több európai turnét vezetett, dolgozott a svájci Lausanne-ban Maurice Béjart együttesével.

A koncertre ide kattintva válthatja meg jegyét.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X