Papageno Radio
- hirdetés -
Kiállítás Sötét Karácsony – Ami a fények mögött van

Sötét Karácsony – Ami a fények mögött van

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Különleges karácsonyi kiállítással zárja az évet Gyárfás Miklós. A grafikusművész
decemberben indítja útjára a Sötét Karácsony – Ami a fények mögött van című sorozatát, amellyel egy szokatlan szemszögből kívánja bemutatni az ünnepi témát. Szeretne a karácsonyi jelenség egy olyan mögöttes hátterére rávilágítani, amely a csillogó fények és a díszes csomagolás ellenére a mai világban már megszürkültek.

Valódi értékek, valódi problémák – mi a mai értelemben vett „szeretet ünnepének” lényege? Ezek a kérdések kerülnek boncolgatásra Miklós kézzel készült művei segítségével, amelyek egy közös kiállítás keretein belül kerülnek bemutatásra: a tárlat másik kiállítója Antal Andrea keramikus lesz, aki egyedi fényinstallációival világítja be a képek „sötétebb” hangulatú, nyers, csupasz atmoszféráját.

- hirdetés -

Antal Andrea így vall magáról: „Néha a legkülönösebb külső utak vezetnek közelebb önmagukhoz, visznek valóságból valóságba, terelnek belső utakra. Amikor az ész helyett a szív vezet, miközben a kéz önálló történeteket kelt éltre, ahogy az agyagban elrejtett mesélő tárgyakat keresi. Amikbe aztán a beköltöző fény lehel életet.”

A tárlat december 7-én nyílik, és december 22-ig tekinthető meg a Hadik Kávéházban.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X