Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Suren Bagratuni és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Suren Bagratuni és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Weber-, Schumann- és Grieg művek szerepelnek a Nemzeti Filharmonikus Zenekar november 20-i hangversenyén. A koncert szólistája Suren Bagratuni, a világ egyik legkeresettebb gordonkaművésze lesz. 

Műsoron: Weber: A bűvös vadász-nyitány; Schumann: a-moll gordonkaverseny, op. 129; Grieg: Peer Gynt – részletek a kísérőzenéből

Közreműködik: Suren Bagratuni (gordonka), a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba), vezényel: Hamar Zsolt karmester; Solveig – Szalai Ági, Anitra – Szathmáry Judit, Három pásztorlány – Dóri Eszter, Kristófi Ági, Fekete Andi, Rabló és Haramia- Kelemen Dániel, Pintér Dömötör

Kobayashi-bérlet 1.

2017. november 20. 19.30, Zeneakadémia

További információ és jegyvásárlás ide kattintva

- hirdetés -

Az örmény születésű, Egyesült Államokban élő művész az 1986-os moszkvai Nemzetközi Csajkovszkij Versenyen elnyert ezüst medálnak köszönhetően robbant be a zenei köztudatba. A Michigani Állami Egyetem zenei tanszékének professzora és vonós tanszékének vezetője Schumann mindössze két hét alatt komponált, különleges szépségű a-moll gordonkaversenyét adja elő a zenekarral. A mű a zeneszerző egyik legtitokzatosabb alkotása, szerkezetében, transzcendenst idéző témáival és intenzíven lírai hangvételével egyaránt. A romantikus stíluskorszak három emblematikus művét tartalmazó műsor szerzői harminc év különbséggel születtek; legidősebb köztük Carl Maria von Weber, akinek itt hallható nyitánya hangulati gazdagsága, tökéletes arányai miatt is a közönség kedvencévé vált az elmúlt két évszázadban.

- hirdetés -

A norvég Edvard Grieg a népköltészetből és irodalomból merített feldolgozandó témákat, stílusa a norvég népzene és a schumanni romantika olyan elegye, amely egyedi hangjával egészen különleges színt képvisel a zenetörténet stíluspalettáján. Egyik legnépszerűbb műve a Henrik Ibsen drámájához, a Peer Gynthöz írt kísérőzene, amely olyan komolyzenei slágereket adott a repertoárnak, mint A hegyi király barlangjában, a Reggeli hangulat, Solveig dala vagy Anitra tánca.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!