Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Az eastwicki boszorkányok Gáspár Sándorral - Játék

Az eastwicki boszorkányok Gáspár Sándorral – Játék

Az Updike-mű alapján készült Oscar-díjas film világszerte elsöprő sikert aratott a nyolcvanas évek végén. A Játékszínben Bagó Bertalan rendezésében Gáspár Sándor alakítja a férfi főszerepet, a három markáns női karaktert pedig Pokorny Lia, Parti Nóra és Lévay Viktória személyesíti meg. Játsszon velünk, és legyen ott az előadáson!

- hirdetés -

A legendás film sztárszereposztásban készült, férfi főszereplője Jack Nicholson, a három nőt pedig Cher, Susan Sarandon és Michelle Pfeiffer játszotta. Témája, amelynek középpontja az emberi magány, azonban örök aktualitás.

- hirdetés -

Bagó Bertalan szerint

Az eastwicki boszorkányok egy pszichodelikus történet, rendkívül sok humorral. Atmoszférája egy David Lynch-filmhez hasonlítható, görbe tükröt tart a világra: a vágyak kiteljesedéséhez mélyrepülésen át vezet az út, ami nyomot hagy az emberben. E mélységre épül a cselekmény.

A budapesti bemutatón Pokorny Lia, Parti Nóra és Lévay Viktória lép színre a boszorkányos szereposztásban, hogy alaposan megleckéztessék a „közös” férfit, Gáspár Sándort.

Parti Nóra, Pokorny Lia, Lévay Viktória – Az eastwicki boszorkányok – Juhász G. Tamás

A színpadi adaptáció szerzője, Tasnádi István az olvasópróbán elmondta: „A színpadi változat öt helyszínre korlátozódik, a történet tartalmi gazdagságát azonban őrzi. S míg az olvasmány és a mozi mellékszereplőket is bemutat, a Játékszínben hat erős karakter látható, mely által a közös játék is csak erős lehet.” Bagó Bertalan színreviteléhez Szemenyei János alkotja a zenét, a díszletet és a jelmezt Vereckei Rita tervezte, a további szerepekben Szőlőskei Tímea és Szegezdi Róbert látható.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán és legyen ott partnerével a január 22-i előadáson! (Két játékosunk lehet ott az előadáson partnerével.)

Kérdésünk: Ki az írója a színdarab alapjául szolgáló, azonos című regénynek?

a) Umberto Eco

b) John Steinbeck

c) John Updike

A válaszokat január 17. éjfélig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.