Papageno Radio
- hirdetés -
Inaktív Inaktív Játék Az eastwicki boszorkányok Gáspár Sándorral - Játék

Az eastwicki boszorkányok Gáspár Sándorral – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Updike-mű alapján készült Oscar-díjas film világszerte elsöprő sikert aratott a nyolcvanas évek végén. A Játékszínben Bagó Bertalan rendezésében Gáspár Sándor alakítja a férfi főszerepet, a három markáns női karaktert pedig Pokorny Lia, Parti Nóra és Lévay Viktória személyesíti meg. Játsszon velünk, és legyen ott az előadáson!

- hirdetés -

A legendás film sztárszereposztásban készült, férfi főszereplője Jack Nicholson, a három nőt pedig Cher, Susan Sarandon és Michelle Pfeiffer játszotta. Témája, amelynek középpontja az emberi magány, azonban örök aktualitás.

Bagó Bertalan szerint

Az eastwicki boszorkányok egy pszichodelikus történet, rendkívül sok humorral. Atmoszférája egy David Lynch-filmhez hasonlítható, görbe tükröt tart a világra: a vágyak kiteljesedéséhez mélyrepülésen át vezet az út, ami nyomot hagy az emberben. E mélységre épül a cselekmény.

A budapesti bemutatón Pokorny Lia, Parti Nóra és Lévay Viktória lép színre a boszorkányos szereposztásban, hogy alaposan megleckéztessék a „közös” férfit, Gáspár Sándort.

Parti Nóra, Pokorny Lia, Lévay Viktória – Az eastwicki boszorkányok – Juhász G. Tamás

A színpadi adaptáció szerzője, Tasnádi István az olvasópróbán elmondta: „A színpadi változat öt helyszínre korlátozódik, a történet tartalmi gazdagságát azonban őrzi. S míg az olvasmány és a mozi mellékszereplőket is bemutat, a Játékszínben hat erős karakter látható, mely által a közös játék is csak erős lehet.” Bagó Bertalan színreviteléhez Szemenyei János alkotja a zenét, a díszletet és a jelmezt Vereckei Rita tervezte, a további szerepekben Szőlőskei Tímea és Szegezdi Róbert látható.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán és legyen ott partnerével a január 22-i előadáson! (Két játékosunk lehet ott az előadáson partnerével.)

Kérdésünk: Ki az írója a színdarab alapjául szolgáló, azonos című regénynek?

a) Umberto Eco

b) John Steinbeck

c) John Updike

A válaszokat január 17. éjfélig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X