Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Cseh Tamás - Beszélgetőkönyv - Játék

Cseh Tamás – Beszélgetőkönyv – Játék

Cseh Tamás 2018. január 22-én lenne 75 éves. Ebből az alkalomból harmadszor jelent meg immár az Európa Könyvkiadó kiadásában Bérczes László nagy sikerű beszélgetőkönyve. Játsszon velünk, és legyen öné a kiadvány!

- hirdetés -

A két barát beszélgetései Tamás utolsó, Bakáts téri koncertjének másnapján kezdődnek, és majd’ egy éven át zajlanak. Szóba kerül egy teljes élet sok-sok epizódja: a tánciskola és az első cigaretta, a címerkaszabolás és a megskalpolt bőrgarnitúra, a héthúros orosz gitár és a táncdalfesztivál, a Kex-hajó és a krakkói vonatjegy, Bereményi Géza és Másik János… És a család és az Indián és mindenekelőtt a Dalok.

- hirdetés -

„… Az egész életemet a daloknak adtam, és nem azért, hogy karriert fussak be, hogy híres legyek, nem azért, hogy pénzt keressek, hiszen nem is kerestem. Igen, a hiúság létező dolog, és a hírt az Úr meg is adta nekem, de ő aztán igazán tudja, hogy nem arra ment ki ez az egész. A szándékaim nemesek voltak, és cselekedtem is azért, hogy egy-egy dallal több legyen a világ, azért, hogy ez a kis zug, ez a tájék, az én hazám, ne gazosodjon el, igen, én ápolgattam, hozzá akartam járulni, hogy nemesedjek én is és az is, aki velem van, aki engem hallgat.” (Cseh Tamás)

„… De mégis. Épp tíz évvel az első kiadás után, mégiscsak érdekes lehet, érvényes-e még. De ha ezt kérdezem, nem a könyvet kérdezem, hanem Tamást. Szentségtörés? Talán nem az. Már amikor a Bárkára hívtam (Bárka Színház, na, az már nem érvényes), ezt kérdezgette mániákusan, de főleg önmagában folyamatosan kételkedve, ahogyan az kötelező egy valamirevaló embertől, és Tamás valamirevaló volt, vajon érvényesek-e még a dalok, érvényes-e még Csehtamás. Az az ember, aki egyedül, egyszál gitárral kilép a színpadra, és három akkorddal a mindenséget célozza meg.” (Bérczes László)

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán és legyen öné a Beszélgetőkönyv!

Kérdésünk: Melyik fesztivál fővédnöke Törőcsik Marival együtt Cseh Tamás?

a) Cseh Tamás Fesztivál

b) Fishing on Orfű

c) Ördögkatlan Fesztivál

A válaszokat január 22. éjfélig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.