Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Kamara baráti Körben

Kamara baráti Körben

Először a barátság, majd kamarazene, vagy fordítva. Zenészek esetében a kettő összekapcsolódása elkerülhetetlen. Így történt ez a Kamara-Kör koncertsorozaton bemutatkozó fiatal zenészekkel is. A tanulmányaik során kötött barátságokból kamaracsoportok alakultak, melyek a későbbiekben is meg fogják határozni a fiatal zenészek életét.

- hirdetés -

A sorozat első koncertjén, január 28-án órakor két cselló-zongora duó, Matuska Flóra (cselló) és Radnóti Róza (zongora), valamint Dolfin Balázs (cselló) és Szilasi Dávid (zongora) lép fel a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében. Matuska Flóra idén szerzi meg  mesterdiplomáját a Zeneakadémián, ahol Dolfin Balázs, Radnóti Róza és Szilasi Dávid második éve folytatják tanulmányaikat. Kamarazenét olyan neves tanároktól tanulnak, mint Gulyás Márta vagy Wagner Rita. A fiatal zenészek Beethoven, Kodály és Schumann kamaraműveiből állították össze az est műsorát.

A koncert előtt az érdeklődők részt vehetnek a Petőfi Irodalmi Múzeum által szervezett sétán is, ahol a Múzeumnak otthont adó Károlyi-palota történetéről, különleges termeiről hangzanak majd el érdekes információk.

- hirdetés -

A sorozat további koncertjein fellép a nemrégiben alakult Tourte Vonósnégyes (Varga Oszkár, Kapor Andrej, Kurgyis András, Virág Mátyás), majd Zemlényi Eszter és Ránki Fülöp dalestjét hallhatja a közönség, a sorozat zárókoncertjén pedig Radnóti Róza és Ránki Fülöp ad majd négykezes estet.

A sorozat kiemelt eseménye lesz április 4-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként megvalósuló koncert, mely Leoš Janáčeknek állít emléket a szerző halálának 90. évfordulója alkalmából. Az esten a Kamara-Kör koncertsorozat több fellépője mellett két fiatal cseh zenész, Eduard Šístek (cselló) és Jan Vojtek (zongora) játékát is hallhatja a közönség. A koncert műsora igazi zenei csemege lesz, Janáček legszebb szóló- és kamaraművei hangzanak majd el.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.