Papageno Radio
- hirdetés -
Folk A verbunkostól Bartókig

A verbunkostól Bartókig

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Igazi zenei csemegék nem csak népzene rajongóknak. A Zuglói Filharmónia Gaudeamus ifjúsági hangversenybérletének idei utolsó előadásában a hangszer-összeállítás egészen különleges, a népi és szimfonikus hangszerek szólamai fonódnak összhangba a Zeneakadémia Nagytermében.

- hirdetés -

A műsor első felében a mindössze 21 esztendős ifj. Szerényi Béla népzenész, néptáncos és zeneszerző, valamint barátai sokoldalú, különleges, korszakokon és tájegységeken átívelő, műfajokat is szintetizáló előadásának lehetünk résztvevői a Zuglói Filharmónia zenekarának közreműködése mellett.

További Információ

Bartók Béla, a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője, zongoraművész és zenetudós életének legtevékenyebb, és zeneszerzőként is jelentős, nagyszabású műveket eredményező időszaka 1934-1940 közé esett. Ekkor írta a Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára című nagyszabású művét is Paul Sacher és a Bázeli Kamarazenekar felkérésére. Az 1937-ben Bázelben bemutatott mű sokak szerint Bartók legnagyszerűbb alkotása és egyik legeredetibb darabja.

A március 10-én 15.30 órakor kezdődő hangversenyt Kovács János vezényli. Az előadásra ide kattintva válthatja meg jegyét.

Promóció

Mit keres a fizikus a múzeumban?

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X