Papageno Radio
- hirdetés -
Kiállítás Párhuzamos eltérések Kelet és Nyugat között

Párhuzamos eltérések Kelet és Nyugat között

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Április 8-ig még látogatható a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum Sanghay – Shanghai. Párhuzamos eltérések Kelet és Nyugat között című kiállítása.

Sanghay – Shanghai. Párhuzamos eltérések Kelet és Nyugat között
2017. szeptember 22. – 2018. április 8.
A kiállítást rendezte: dr. Fajcsák Györgyi, dr. Kelényi Béla

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum
1062 Budapest, Andrássy út 103.

Nyitvatartás
kedd–vasárnap: 10.00–18.00, hétfőn zárva

Belépőjegy
Teljes árú (felnőtt): 1200 Ft
Ifjúsági jegy (6–26 éves kor között), nyugdíjasjegy (62–70 éves kor között): 600 Ft

- hirdetés -

A különösen széles spektrumon mozgó tárlat az emblematikussá vált távol-keleti nagyváros, Shanghai és a két világháború közötti időszak hírhedt budai mulatója, a Sanghay bar nevét kapcsolja össze. A kiállítás célja, hogy a korabeli Shanghaiban tevékenykedő magyarok hagyatéka révén bepillantást engedjen a kínai metropolisz világába, és hogy a magyarországi művészetben a keleti hatások bemutatásával megjelenítse az eddig kevéssé vagy egyáltalán nem kutatott területeket.

Ki volt Dessewffy Flóra, a Rákosi Szidi-féle pesti színitanodában tanult revütáncosnő? Hogy nézett ki a magyar származású Hudec László tervezte első ázsiai felhőkarcoló? Melyek voltak azok a negyvenes évekbeli magyar filmek, amelyeknek díszletében a Hopp Múzeum műtárgyai is szerepet kaptak? És milyen keleti hatások fedezhetők fel a korabeli hazai képzőművészeti fantáziákban?

Ezeknek és még megannyi kérdésnek járhatnak utána azok, akik ellátogatnak a Hopp Múzeum Sanghay – Shanghai. Párhuzamos eltérések Kelet és Nyugat között című kiállítására.

A kiállítást a Sanghaji történetek címmel útjára indított exkluzív tárlatvezetés-sorozat és a Nyitott Műhelyben havi rendszerességgel jelentkező Sanghay – Shanghai filmklub teszi még változatosabbá.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X