Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Egy hétvége, amikor csak Beethoven zenéje szól

Egy hétvége, amikor csak Beethoven zenéje szól

A hazai koncertélet kiemelkedő fiatal vonósnégyesei, valamint elismert és tapasztalt művészei közreműködésével március 16-18. között első alkalommal kerül sor a Nádor Teremben a Beethoven Kvartett Hétvégére.

- hirdetés -

A koncertsorozat célja Ludwig van Beethoven, a műfajban etalonnak számító vonósnégyeseinek előadása, struktúra változásainak áttekintése, amely a mester első, opusz 18. sorozatától egészen a kései kvartettekig ível. Beethoven, a zenetörténetben egyedi módon jutott el ezen művei tükrében a bécsi klasszikus zenei környezetből indulva a romantikus világon át szinte a bartóki modernitás és összetettség világába. Ezt a fantasztikusan gazdag utat mutatja be a hétvégi koncert- és előadássorozat nyolc alkalom keretében.

 Régi álmom válik valóra, amikor Beethoven összes vonósnégyesének hétvégéjét rendezhetem meg. Mindezt egy kvartett szempontból akusztikailag tökéletes partnerrel, a Göllesz Zoltán irányította Nádor Teremmel. A hétvége során kilenc vállalkozó kedvű vonósnégyes, a hazai élet színe-java, valamint az Anima Musicae Kamarazenekar lép majd fel. Ezek az hangversenyek önállóan is maradandó élményt jelenhetnek, mégis arra buzdítanék mindenkit, hogy bátran vesse bele magát Beethoven izgalmas világába. A sorozat végighallgatása által biztos vagyok benne, hogy közelebb kerülünk a bonni mesterhez. Tóth Endre műsorvezető koncertek közti előadásai által pedig Beethoven különleges életének lehetünk tanúi”

- hirdetés -

– mondja G. Horváth László, a sorozat megálmodója.

Beethoven Kvartett Hétvége 2018 – különszám

A Beethoven Kvartett Hétvége egy új, évente megrendezendő vonósnégyes fesztivál nyitó eseménye, amely a műfajt újra az érdeklődés középpontjába kívánja állítani. A fesztivál a kulturális alapellátást is szolgálva gazdagítja nemzeti műveltségünket, a hazai előadók jeles képviselői mellett kiemelten törekszik a fiatal tehetségek, valamint egy vidéki együttes (Momento Vonósnégyes) bemutatására. A Beethoven Kvartett Hétvége hozzájárul a magyar kultúra pozíciójának és színvonalának erősítéséhez.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.