Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Baltikum Észt hét: Kadri Voorand & Mihkel Mälgand - Játék

Észt hét: Kadri Voorand & Mihkel Mälgand – Játék

Az ezerarcú fiatal észt énekes, zongorista és zeneszerző, Kadri Voorand régi ismerőse az Opus Jazz Club látogatóinak. Játsszon, és legyen ott a március 20-i koncerten!

- hirdetés -

Kadri Voorand 2014 őszén triójával adott az Opus Jazz Clubban fergeteges koncertet, 2016 tavaszán pedig az újhullámos észt jazz szextett, a Heliotroop tagjaként tért vissza. Szerzeményeire és egyedi kifejezésmódjára mind Észtországban, mind külföldön igen hamar felfigyeltek. 2017-ben két rangos észt zenei díjat is begyűjtött: az év legjobb női művészének és az év legjobb jazzlemezének járó trófeát.

- hirdetés -

A minden túlzás nélkül az észt jazz first ladyjének tekinthető művésznő ezúttal Észtország egyik legaktívabb bőgős-basszusgitárosával, Mihkel Mälganddal lép színpadra. Közös duójuk elsősorban improvizációkban és ambient elektronikus effektekben gazdag saját kompozíciókat játszik. A szövegekben egyaránt megtaláljuk az észt líra gyöngyszemeit és saját írásokat is.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével Kadri Voorand és Mihkel Mälgand március 20-i, 20 órakor kezdődő koncertjén az Opus Jazz Clubban! (Egy szerencsés megfejtőnk lehet ott a koncerten.)

Kérdésünk: Kikiáltásának hányadik évfordulóját ünnepli 2018-ban az Észt Köztársaság?

a) 10.

b) 100.

c) 1000.

 A válaszokat március 19. 14 óráig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.