Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Születésnapi örömzene Malek Andreával

Születésnapi örömzene Malek Andreával

2018-ban Malek Andrea születésnapját, és a művészi pályán eltöltött 30 évet ünnepli. Ezen két nagyon fontos, és kerek évforduló alkalmából kerül sor egy különleges jubileumi koncertre sztárvendégek közreműködésével.

Az este sztárvendégei:

Szulák Andrea, Malek Miklós, Dés László, Malek Miklos, Karácsony János James, Gerendás Péter, Szakcsi Lakatos Béla, Müller Péter-Sziámi

Malek Andi Soulistic – zongora: Jáger Bandi, gitár: Balogh Roland, bőgő: Hárs Viktor, dob: Lakatos-Pecek András, szaxofon: Csejtey Ákos

- hirdetés -

– Születésnapi és egyben jubileumi koncert lesz március 14-én 20 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban, hogyan készülsz ilyenkor? Ez a koncert egyben valamiféle összegzés is?

- hirdetés -

– Persze, az ember időről időre összegzi azt, amit csinált és megpróbálja benne a rendszert felismerni. Összefoglalom egy pár mondatban, mire gondolok. A Konzi klasszikus zongoraszakán, népdalokon és zseniális szerzők művein keresztül ismerkedtem meg a zenei formákkal, dinamikával. A Színművészeti Főiskolán diplomáztam, és azóta a színpadon tanulom tovább a szakmát. Mint énekesnő, hamar eljutottam a koncertszínpadokig, szerencsére a klasszikus képzés alatt is volt időm Earth Wind & Fire-t vagy George Bensont hallgatni.

Kíváncsi ember vagyok, szeretek tanulni, ezért sok nehéz műfajjal megismerkedtem, de az utóbbi évtizedekben legmélyebb hatást a jazz- és ezzel karöltve a világzene műfaja gyakorolt rám.

Pont egy ilyen összegzés kapcsán fontos szembenézni azzal, hogy értékes-e az, amit az ember csinál. Meggyőződésem, hogy a jazz műfaja, ha azt jól művelik, vetekszik a klasszikus műfaj magasságaival.

– Honnan jött az jubileumi koncert ötlete?

– Még az ősszel kérdezett rá Jáger Bandi, zongorista-zeneszerző, a Soulistic vezetője, hogy mit szeretnék csinálni ezen a szép születésnapomon… és én azt feleltem, hogy semmi buli, úgy szeretnék hálát adni az elmúlt évekért, hogy muzsikálok, mégpedig azokkal, akiket nagyon szeretek. És ezt ő annyira komolyan vette, hogy megszervezte az egész koncertet titokban. Csak most a finisben derült ki számomra, hogy mi készül…

Malek Andrea

– Kik lesznek a sztárvendégek?

– Persze néhányan igazoltan lesznek távol, de így is gyönyörű a névsor: Dés László, Karácsony János James, Szulák Andi, Gerendás Péter, Müller Péter-Sziámi, az édesapám, Malek Miklós és Szakcsi Lakatos Béla tisztelnek meg játékukkal, és a Soulistic kísér.

– Mióta létezik a Malek Andi Soulistic formáció, és mit jelent neked?

– Két éve hívott vendégnek egy közös koncertre Jáger Bandi. És tudom, hogy manapság nagy divat szuperlatívuszokban beszélni, de hát ez tényleg nagy találkozás volt. Még a koncert estéjén elkezdtük a tervezgetést a további projektekről. Az első a most megjelent Madárka című album népdalokkal, ahogy Bandi a formációra megálmodta, standardként kezelve egy-egy dallamot, jazz/world stílusban. most készült el az első videoklipünk. Ahogy a Soulistic név is sejteti, a lélek zenéjéről szól ez a zenekar, ezért is lett külön nevünk, és lettem én Malek Andi.

– Milyen dalok fognak elhangzani a koncerten?

– Dés Lászlóval nyilván a Nagy utazást fogjuk előadni… De minden vendég játszik, énekel egyet ajándékba, és egy dalt pedig közösen adunk elő.

– A most megjelent Madárka című CD anyagából hallhatunk valamit, vagy elhangzanak más dalok is?

– Igen, lesz népdal is, és más is.

Itt válik valóra a kívánságom, hogy zenélni szeretnék azt, amit szeretek, és azokkal, akiket szeretek, tehát ebbe most egyórányi örömzenélés bőven belefér.

Jegyvásárlás a március 14-én 20 órakor kezdődő koncertre (helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház) koncertre
itt lehetséges

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.