Papageno Radio
- hirdetés -
Inaktív Inaktív Játék Kavalkád - a Koreai Nemzeti Kortárs Táncegyüttes estje - Játék

Kavalkád – a Koreai Nemzeti Kortárs Táncegyüttes estje – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Karnyújtásnyira Korea – ismerje meg a koreai kultúrát partnerével a Várkert Bazárban!

- hirdetés -

A Koreai Nemzeti Kortárs Táncegyüttest (KNCDC) 2010-ben alapították, Korea egyetlen állami finanszírozású kortárs táncegyüttese.Elsődleges céljuk, hogy a koreai kortárs táncban rejlő vibráló eredetiséget és technikai tökéletességet a világ színpadain bemutassák.

A hagyományos koreai zene lüktetése messzire rezonáló, ritmikája különös szuggesztív erővel jellemezhető. A nyugati zene ezzel szemben rövidebb, tisztább hangokat preferál, mivel a dallamra helyezi a hangsúlyt. A koreai táncok esszenciáját a mozdulatok lágysága és a táncos lélegzetvételén is megfigyelhető kifinomultság és koncentráltság adja, míg a nyugati tánc inkább extrovertált, direkt és kifejező. E két világ táncos és zenei örökségének ötvözésére vállalkozott a koreográfus, és a kísérlet eredményeként született meg a Kavalkád.

A tíz jelenetben szerepet kap a nyugati klasszikus, az afrikai törzsi és a hagyományos népzenétől kezdve a tradicionális koreai tánc és a hiphop is. A Kavalkád a gyorsaság, az erő, a rugalmasság és a precizitás harmóniája öt kiemelkedően tehetséges táncos mozdulataiban. 2016-os premierje óta, melynek a párizsi Théâtre National de Chaillot adott otthont, mind hazájában, mind külföldön rendkívüli elismerésnek örvend.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és nézze meg partnerével a premier előtt az előadást! (Három szerencsés megfejtőnk lehet ott partnerével a május 4-én 19 órakor kezdődő előadáson.)

Kérdésünk:  Mikor alapították a Koreai Nemzeti Kortárs Táncegyüttest?

a) 1991

b) 2005

c) 2010

 A válaszokat május 2. éjfélig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X