Papageno Radio
- hirdetés -
Könyv Kováts Kriszta és Szirtes Edina Mókus közös Álomfejtése

Kováts Kriszta és Szirtes Edina Mókus közös Álomfejtése

Meg lehet-e zenésíteni Freudtól az Álomfejtést? Hát, ha van, aki megálmodja! Kováts Kriszta és Szirtes Edina Mókus ezt tették.

- hirdetés -

Kováts Kriszta és Szirtes Edina Mókus nem először fognak közös vállalkozásba. 2008-ban Arany János balladáiból (Arany-óra), 2011-ben pedig a Tao Te Kingből készítettek produkciót a Müpában, mindkettő zeneszerzője Szirtes Edina Mókus, előadó-rendezője pedig Kováts Kriszta volt.

- hirdetés -

Álomfejtés – Kováts Kriszta

Most Freud Álomfejtés című lélektani alapművét zenésítik meg és állítják színpadra. Fábri Péter írt Freud műve alapján tizenhat dalszöveget, ezekre születtek az új dalok. De nem csak különböző típusú álmokról és ébredésekről hallunk dalokat, hanem híres álmokról (Szent József álma) és híres álmodókról (Einstein, Magritte, Szabó Lőrinc) is. Gábriel, a sokoldalú művész (színész, énekes és képzőművész), aki már az Arany-órában is együtt dolgozott Krisztával és Mókussal, rajzaival most is hozzáteszi saját álmait a produkcióhoz és most is énekel.

Az Álomfejtés – műfaját, alcímét tekitve zenés freudizmus (álomvilágzene) – bemutatója a Zsidó Művészeti Napok keretében, június 2-án lesz a Hatszín Teátrumban. A dalok erre az alkalomra lemezen is megjelennek.

Közreműködők és jegyvásárlás itt

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.