Papageno Radio
Folk A rock ‘n’ roll és a blues találkozása a magyar népzenével -...

A rock ‘n’ roll és a blues találkozása a magyar népzenével – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Bethlen Téri Színház Párbeszéd koncertsorozatán májusban igazi különlegességre számíthat a közönség. Egy világi népzenész lép pódiumra egy rock and roll muzsikussal, egyikőjük brácsával, másikójuk hegedűvel és herflivel a kezében. Csoóri Sándor Sündi és Ferenczi György nem mindennapi estét ígér. Játsszon, és legyen ott a koncerten!

Olvassa el a két művésszel készített interjúnkat!

A koncertek két, különböző zenei világból érkező előadó párbeszédére épülnek; a beszélgetést ugyan összeköti egy zenei motívum Halmos Béla széki gyűjtéséből, mégsem csak népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a zeneművészet majd’ minden ága képviselteti magát.

2018 tavaszán Kemény Zsófi és Szirtes Edina Mókus, Nagy János és Szokolay Dongó Balázs, Mogyoró Kornél és Ölvedi Gábor, Pandzarisz Dina és Tálas Áron, Farkas Rózsa és Salamon Bea már zenélt a Bethlen Téri Színházban, május 14-én Ferenczi György és Csoóri Sándor Sündi fog együtt muzsikálni.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán, és legyen ott partnerével a május 14-i koncerten a Bethlen Téri Színházban! (Három szerencsés megfejtőnk lehet ott partnerével 19 órakor kezdődőd koncerten.)

Kérdésünk:  Mi a közös a Párbeszéd koncertekben?

a) Mindig két, látszólag össze nem illő hangszer szólal meg együtt.

b) Olyan zenészek muzsikálnak, akik már felléptek a Bethlen Téri Színházban.

c) Minden koncerten elhangzik egy Halmos Béla gyűjtéséből választott széki motívum.

A válaszokat május 13. 16 óráig, a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk!

Promóció

Stream és színház

X
X