Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Erdélyi doktorandusz ötletéből született John Malkovich budapesti estje

Erdélyi doktorandusz ötletéből született John Malkovich budapesti estje

25 éve, egy erdélyi doktorandusztól kapta önálló estjének ötletét John Malkovich. A hollywoodi színész Ernesto Sabato „On Heroes and Tombs” című novelláját dolgozta fel, melyet május 23-án Budapesten, Report on the Blind című előadásában mutat be a hazai közönségnek.

Különleges története van John Malkovich, Report on the Blind című, május 23-án a Budapesti Kongresszusi Központban bemutatandó önálló estjének. Az Ernesto Sabato „On Heroes and Tombs” című novellájának egyik fejezetén alapuló előadás ötlete ugyanis több, mint két évtizedet várt arra, hogy a hollywoodi színész színpadra állítsa.

- hirdetés -

Az egyedülálló előadás szövegalapjának ötletét 25 évvel ezelőtt egy erdélyi doktorandusz javasolta Malkovichnak, akinek bár rögtön elnyerte tetszését a mű, mégis kivárt a megvalósítással.

- hirdetés -

Úgy tűnik megérte: a Report on the Blind egy igazán érzelmes, felkavaró felolvasóest, melyet

a Forbes magazin 2016-ban a világ 10 legizgalmasabb művészeti projektje közé válogatott be.

A novella központjában Fernando Vidal karaktere áll, akinek sajátos nézőpontja szerint a vakság irányítja a világot. A téma azonban nem az egyetlen sajátossága az estnek: a különleges szöveghez egy ahhoz minden ízében passzoló zene kellett, hogy igazán egyedi előadás születhessen.

A választás Alfred Schnittke Zongoraversenyére esett. A zene ötlete a produkció promoterétől, Ino Mirkovictól származik, akivel John Malkovich évek óta együtt dolgozik. A feszültségkeltő, diszharmonikus zene tökéletesen kiegészíti az olvasott szöveget; inkább dialogizál vele, mintsem kíséri.

A Report on the Blind című előadás 2016 óta fut teltházakkal, Budapesten május 23-án kerül megrendezésre a Budapesti Kongresszusi Központban. Az előadás főszereplőjét, John Malkovichot a híres zongoraművész, Anastasya Terenkova kíséri. Az estet az Óbudai Danubia Zenekar koncertje vezeti fel, teljessé téve a közönség zenei élményét.

Az előadáson elhangzó angol szövegek magyar nyelvű felirattal követhetők.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.