Papageno Radio
- hirdetés -
Kiállítás Múzeumok a múzeumban

Múzeumok a múzeumban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2018. május 13-án múzeumok és kulturális intézmények töltik meg a Magyar Nemzeti Múzeum klasszicista épületét. 70 intézmény munkatársai gyűlnek össze az ország különböző részéből, hogy a látogatók számára ingyenesen emlékezetessé tegyék ezt az egynapos, rendhagyó fesztivált.

A Múzeumok Majálisa olyan erős hagyományra tekint vissza, hogy megrendezését még a megszokott helyszín, a Múzeumkert éppen zajló rekonstrukciója sem gátolhatja meg!

- hirdetés -

A 23. majális így 2018-ban beköltözik a klasszicista múzeumpalota belső tereibe, hogy a nagy múltú falak fogják össze, keretezzék mindazt, amelyet a részt vevő 70 múzeum kínál. A különböző intézmények sokféleségét, egyediségét tükröző rendezvényen keresztül nemcsak a múzeumi hálózatok válnak láthatóvá, hanem a múzeumok az épületet is behálózzák szórakoztató, ismeretterjesztő, készségfejlesztő, tudományos programjaikkal.

A 23. Múzeumok Majálisa ugyanakkor három másik országos és nemzetközi eseményhez is kapcsolódik. A Közösségek Hete zárónapján megrendezett majális méltó lezárása a hét eseményeinek, összefűzi az ICOM, a nemzetközi múzeumi szervezet aktuális jelmondatával: Hyperconnected museums: New approaches, new publics, azaz Múzeumok hiperhálózata – új megközelítés, új közönség. E gondolat mentén a múzeumok kapcsolati hálójára, társadalmi tőkéjére, a közösségi munkájára irányítja a figyelmet.

Az idei majális a Családok évéhez is kapcsolódik, tovább erősítve az eddigi, szülőket, gyerekeket, nagyszülőket kiemelten megszólító hagyományt.

A Múzeumok Majálisán idén is átadják Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat, amelyet az előző év kiugró teljesítményével érdemelhetnek ki a kitüntetett intézmények.

A helyszín lehet, hogy kicsit szűkebb, de mindenki megtalálja a kedvének megfelelő szórakozást erre a vasárnapra, tesztelheti saját tudását a Tudássétányon és megismeri a múzeumok kreatív, izgalmas, közösségteremtő világát!

Múzeumok Majálisa

Az esemény szervezője, a Magyar Nemzeti Múzeum idén is színes és izgalmas programokat kínál minden korosztálynak – előadások, koncertek, tárlatvezetések és gasztronómiai kóstoló várja az érdeklődőket egész nap. Ott lesz a Hahó Együttes, Szilánk és az Egyszálgitár, Szeder és a Balázs Elemér Group is.

A 23. Múzeumok Majálisát idén szokatlan helyszínen rendezik, és az eddigiektől rövidebb lesz, de a programok ebben az évben is emlékezetessé tehetik az eseményt. A résztvevő intézmények célja az, hogy olyan sűrű hálót szőjenek, amelyen minél több látogató fennakad, és a múzeumok rendszeres látogatójává válik!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X